• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nikolov333 - майстор
В случая, добре че им е по-дълга и с малко сечение въздушната линия.. :-D :lol:
fox_vt - майстор
Ясно ,този ще е 25 мм2 за другия няма накъде а и ще оставим само машината на него без периферията по дефолт 75А +/- 10 А.Лошото е че като клекне яко напрежението тока скача и се влиза във един шибан кръг от който няма излизане.Реално тия 150 А не би трябвало да са толкова ако имахме само 4% пад.
nikolov333 - майстор
Аз мисля, че при този пад на напрежението с 25мм2 няма да имаш проблем. Те за това се разминават толкова, теорията и практиката, но във вашия случай е заварена ситуация.. За да имаш 4% пад на 200м при 400V/110А консумация ще трябва да се подменят фазовите проводници на въздушната захранваща линия с 95мм2 АL...
sts - специалист
Колега не се мисли а се изчислява.
Колегата fox_vt трябва да си реши проблема така че до таблото на цеха да има пад 2.5% или 10V по малко от номиналното напрежение в началото на линията /ТП/.
За специалиста винаги има решение как да отстрани проблема.
Защо в документацията на всяка машина има като технически параметри консумирана мощност и напрежение.
Завареното положение не Ви освобождава от ангажимента да искате преработка на линията за да не прецакате машината.
a_stoev - майстор
Машината банциг ли спомена че е? Що не сложиш честотен на мотора, пиковите консумации ще изчезнат.
fox_vt - майстор
За трасето даже и да се смени проблема е и със трафопоста идва малък и няма вътък за увеличаване на партидата. Иначе не е банцинг а пелетна преса. Днес пуснахме главния кабел към нея но си викам я да сменя окабеляването вътре в таблото след 100А предпазител :shock: оказа се че кабелите са 6мм2 при положение че от плочката на мотора навътре тръгва 10мм2. Използвахме стария кабел който има доста здрави участъци и при всички положения ще е по добре от предишния. Утре ще тестваме да видим как ше се държи че не стигнаха кабелните обувки.
nikolov333 - майстор
пет авг 17, 2018 6:08 pmsts написа:
Колега не се мисли а се изчислява.
Колегата fox_vt трябва да си реши проблема така че до таблото на цеха да има пад 2.5% или 10V по малко от номиналното напрежение в началото на линията /ТП/.
За специалиста винаги има решение как да отстрани проблема.
Защо в документацията на всяка машина има като технически параметри консумирана мощност и напрежение.
Завареното положение не Ви освобождава от ангажимента да искате преработка на линията за да не прецакате машината.
С цялото ми уважение към вас, ще попитам в кой район на страната живеете, защото не на всякъде "искам"е равно на "може", като теорията и практиката.. Умишлено не употребявам обръщението "колега"понеже специалноста ми е икономика и съм сигурен, че вие сте по в час с изчисленията.
  • 1
  • 2

Тема "Бърз въпрос за кабели." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: