Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Така, значи на степен 1 изключва сравнително бързо (20-30 Мин), после пак си включва и изключва, предполагам нормалната му работа. Та си мисля, че проблема най вероятно идва от това че стои на топло място , денем си е по 35 градуса.. иначе проверих дали е запушена дупката за оттичане и не е. На високите степени работи доста. Има и вариант уплътнението да изпуска от някъде де, ама не знам как да тествам, идеи?
kuger - майстор
Значи, при моя хладилник всичко си е наред, включая уплътненията. Защо след като реших да му вдигна настройката и не спира, не знам. Знам само, че след като го върнах на "3" бачка нормално.
Бях чел някъде, че през зимата е по-добре да е на по-голяма степен, реципрочно, през лятото на по-ниска.
Не мога да се оплача от работата на хладилника на положение "3" през лятото, охлажда отлично.
floydogi - специалист
Ами аз затова писах да премериш температурата. Ако си набира около 5 градуса, си го дръж на първа позиция. Ако нямаш дигитален термометър със сонда, сложи чаша вода в хладилника за 3-4 часа, и след това измери температурата на водата. Моят хладилник на вилата го държа на 1 и 1/2.
Hoвoceлckи - майстор
Писал съм го няколко пъти вече, но явно търсачката "не работи". Уплътнението се проверява като вечер се сложи включено фенерче в хладилника и се изгаси осветлението в стаята. Ако някъде не прилепва добре - прозира светлинка.
Другото е по-лошо. Огледайте отвътре срещуположната страна на вратата на хладилника. Ако има издуване към вътрешността му, започнете да се настройвате за нов. Междувременно не го изключвайте - рискувате при следващото включване изобщо да не започне да охлажда.
Не бързайте със смяна на терморегулатора. Той много рядко излиза от строя. И не, че има много ментаци на пазара. При положение, че причината не е в него и 10 да смените - все тая. Отделно не ви ги приемат в магазина при рекламация. Капилярната тръбичка е пълна с газ и е много чувствителна на прегъване.
Тези неща съм ги научил по трудния начин. Вие - както решите.
infomar
Да не се окаже, че и ти не си запознат с КЛИМАТИЧЕН клас на хладилниците и въпросният хладилник да не отговаря на условията.
https://bg.decoratex.biz/kuhnya/holodil ... kij-klass/
kozl - майстор
пет авг 20, 2021 10:28 amandon0v написа:
Ако сваля стойноста примерно от 5 на 4, 4 на 3 или 3 на 2 компресора спира за около 20-30 минути и после като тръгне не спира. Хладилника е в сравнително гореща стая, не го пече слънце, но въздуха там е доста топъл през лятото
Когато врътката на терморегулатора се придвижи от положение за по-ниска към положение за по-висока Т, защо тогава сработва еднократно термурегулатора :?
Ами явно не е еднократно. Проблемите се появяват от 3 степен на горе, явно зададената температура заедно с тази на околната среда го кара да работи нон стоп. На степен 1, 2 си включва и изключва когато трябва да поддържа температурата. Даже на 1 и 2 няма лед, на 3 има лед в дъното. Това вече е проблем. Въпроса ми е от какво може да се получава това заледяване на по високите степени?
Иначе напълно възможно е да съм подбрал грешен клас хладилник за помещението. По тема климатични системи съм пълен лаик. Знам кое как се казва и какво прави и се изчерпвам до там
😀
Довечера ще погледа и с фенерче дали уплътнението е както трябва.
iliya_i - майстор
Няколко пъти те питаха за температурата в хладилника.
Иди до кварталната аптека и си купи един прост термометър. Струва около лев. Сложи го в хладилника за около час.
Нормалната температура в хладилника трябва да е между 2 и 8 градуса.
Забравил съм да напиша, държи 8 градуса на 2 Ра степен, ако се има доверие на термометъра😀 на мен ми се струва по студено, но това показва.
Едит: оказа се че уплътнението на едно доста скрито място пропуска.. от там явно идват проблемите. Не е скъсано, Ами се е усукало и магнита не хваща добре, ако се изправи с нещо тънко преди затваряне и се затвори, след това уплътнява както трябва, иначе оставя солиден процеп. Някакви идеи дали може да се оправи, смисъл са изправя магнитната лента?
Ники274 - специалист
Имам но фрост хладилник. След три години от покупката започна да работи постоянно без да изключва. Дойдоха техници и констатираха причината това да се случи е, че хладилника е обледенен. След един ден размразяване, хладилника започна да работи нормално. Явно колкото и нови да са технологиите, принципа на работа си е от време оно....

Тема "Въпрос относно хладилник, който не изключва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: