Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Някой вещ, ако обича, нека сподели как се подбира предпазител, спрямо товар!
Нека е без конкретен пример, понеже така се влиза в рамката на стандарта!
Колко % над товара? Долна и горна граница, спрямо товара.
Не бих събрал всичко на един предпазител, дори 1 лампа да има, както и един контакт.
Какво значение има, че 10 е по ефтин от 6? Може би, за да се мине тънко сега, да опънем жица за още няколко лампи, плюс външно осветление?!! Шегувам се.
addicted - специалист
Не съм вещ, немога да обясня. Ама не разбирам, товара ли пазим или инсталацията?
Детето - специалист
съб дек 24, 2022 9:07 amaddicted написа:
Предпазител не се избира спрямо електрожена, а спрямо сечението на кабела. В случая говорим за контакти, а контакт шуко е разчетен за 16А.
Аз на осветлението бих сложил десетка.
На мен ми е ясно как се избира. И се започва отзад напред. Демек товар-кабел-предпазител.
Но винаги ще се намери някой да се прави на интересен.
Сега да ми кажете къде има информация за товара, освен електрожен. Съвсем случайно в къщи имам доста видове заваръчна техника и знам кога започва да пада 16А предпазител.
silent - майстор
Аз бих си пуснал 2,5кв. за контакти на АП16 или 20А и 1кв.за осветление на АП 6А...и оставил в Таблото един 25А за силов извод /контакт/ кръг ако се наложи...
mika - специалист
Ако електрожена е с щепсел тип F, АП 16А е достатъчен.
съб дек 24, 2022 1:32 pmaddicted написа:
Не съм вещ, немога да обясня. Ама не разбирам, товара ли пазим или инсталацията?
Товара не товари ли инсталацията? Той, товарът, не е ли част от композицията?
Обяснението на Детето най ми хареса- аз също мисля, че нещата се определят според заданието.
Какъв е свисълът, на нефелна инсталация да туря адекватен презерватив, но товарът да не им понася? Не мога си го ползвам.
съб дек 24, 2022 5:03 pmmika написа:
Ако електрожена е с щепсел тип F, АП 16А е достатъчен.
https://www.onlinemashini.bg/invertoren ... 1826/51866

Този, на макс, иска над 20А. Какъв швепсел са му турили?
krasi92 - майстор
Може да е с два щепцвла. Някои все пак трябва да обясни как се избира кабел и бушон
съб дек 24, 2022 7:22 pmkrasi92 написа:
Може да е с два щепцвла. Някои все пак трябва да обясни как се избира кабел и бушон
Ам' ха де!
krasi92 - майстор
Няма знаещи. Всеки си го избира, по марка и цена сигурно
Ясно. Инженерите си гледат работата, ковачите на Ковчега пишат тука.

Кога си зидах къщата, а подире дойде ред на инсталацията, единственото което попитах беше за връзките в разклонителните кутии. Останалото го знаех от ......военното училище.
Обясни ми един от тройката спатия- набор, завършил електрото. До ден днешен си седят усукани, някои и неизолирани. От тогава, някъде 92ра-3та, къщето ми бачка безпроблемно с наличната инсталация.
Да живее!!! щях да кажа, ама вече го няма училището.
Затуй, да живее Форумът......и знаещите, докат са живи!

Тема "Направа на инсталация на складов контейнер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: