• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
нед фев 23, 2025 6:55 pmLux Æterna написа:
Това няма да работи на трипроводна инсталация. Никой не забелязва, че се взема фаза от един токов кръг а нула от друг токов кръг. ДТЗ-то на боилера ще изключва моментално при опит за задействане на контактора и ще се :? по умните глави!

Поздрави.
нед фев 23, 2025 1:19 pmljkh написа:
...Нека избегнем обичайните дискусии за дефектнотоковите защити и т.н. Зная за тях. Питам само за контактора. Контактора, който мисля да ползвам е NC / с постоянно затворени контакти/. Благодаря!
Веднага да се дръпне правилната 0ла! Благодаря!
ljkh - помощник
Веднага да се дръпне правилната 0ла! Благодаря!
[/quote]

Точно заради нулата ви питам дали ще работи. Няма дефектно токова защита а не мога да дръпна нулата без да къртя стената.
Lux Æterna - специалист
[-o< Благодаря, че още на втора страница от темата се изясни, че реално няма ДТЗ на бойлера.
След недвусмисленото
...Нека избегнем обичайните дискусии за дефектнотоковите защити и т.н...
какво значение има и като каква би се квалифицирала такава дискусия?
mika - специалист
Целта е безопасност за децата.
нед фев 23, 2025 8:04 pmljkh написа:
... без да къртя стената.
:wink:
Последна промяна от mika на нед фев 23, 2025 10:04 pm, променено общо 1 път.
ljkh - помощник
какво значение има и като каква би се квалифицирала такава дискусия?
[/quote]

Нищо против ДТЗ. Просто исках да получа прост и ясен отговор на зададения от мен въпрос. Получих го за което БЛАГОДАРЯ! Прочел съм доста теми от форума, нищо че не коментирам. Обикновенно някой пита примерно "Как да си свържа бойлера" и първия отговор е въпрос "Имаш ли ДТЗ". Човека казва че няма. И се започва "Как може да нямаш ДТЗ, не ти ли е мил живота, помисли за децата". Друг използва темата и пита "каква ДТЗ да сложа за бойлера" и се почва "Сложи 30Ma. Как 30Ma бе, сложи 10Ma. Не, 10Ma не става. Тя се слага за малки прасенца и бебета, защото са по-чувствителни към тока, ще изключва постоянно. Започват едни формули, едни сметки. Кой как правил инсталации в Германия. Как тук са всички некадърни, може ли ДТЗ на двупроводна или не може и т.н. В крайна сметка питащия човек не е разбрал нищо от коментарите, и най– важното, не е разбрал как да си свърже бойлера. Тези дискусии исках да избегна, нищо повече. Нали сме тук за да си помагаме? Няма нужда да си мерим майсторлъка.
нед фев 23, 2025 9:25 pmmika написа:
нед фев 23, 2025 8:41 pmТрифон П.Трифонов написа:
...какво значение има и като каква би се квалифицирала такава дискусия?
Целта е безопасност за децата.
нед фев 23, 2025 8:04 pmljkh написа:
... без да къртя стената.
:wink:
Защо само половината от поста ми, а и без цитата?!
Губи се посланието.

viewtopic.php?f=11&t=73759&p=1191317#p1191316

Емотикони не ползвам. Избери си!
  • 1
  • 2

Тема "Помощ за свързване на контактор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: