hidrazin написа:И отиваш на барСлагаш туй в онуй и после затръшваш вратата.
![]()

hidrazin написа:И отиваш на барСлагаш туй в онуй и после затръшваш вратата.
![]()
thinkpad написа:За тази особеност съм писал и друг път. Автоматичните изключват при по-малка кратност на тока при претоварване. Така ако при 1,5мм2 16А АП ще пази добре кабела, един стопяем от 16А може да го претовари, затова стопяемият трябва да е 10А в този случай.hidrazin написа: Току що говорих с лаборанти на единия завод за башони. По "стандартите" един башон за НН трябва да устиска минимум 30min при ток 1,6In (тоя дето го пише на башона). Повече да, по-малко не. За ВВ предпазителите изпитанията се правят при 1,2In.Добре, то защото автоматичните не са по подобен начин? Аз съм виждал 16A да изгори точно при около 18-19А, а ти си говори...
И честно казано - КОЙ съм аз да споря със стандарта? А кой си ТИ да спориш с него?
PCL82 написа:За тази особеност съм писал и друг път....Ами то и аз май пак трябва да пиша. Тези неща вземи ги обясни на комшийката Пенка, на съседа от долния етаж дядо Пешо или младото семейство от съседния вход дето тя няма средно образование а той е завършил ТОХ. И за gR, gL, gS, gPV, gM ..... и за охлюва също, за да знаят как да си поръчат от Германия DIAZED с DHL. Може и пръстени да си поръчат ... венчални.
Ако някой реши да ползва башони може да си купи вносни от Shrak заедно с ограничителни пръстени, които не позволяват да сложиш по голям патрон....
Сименс например произвеждат бързи башони за защита на полупроводникови прибори, има ги и в изпълнеие DIAZED и могат да се сложат в домашна инсталация, но струват пари.
http://www.hood.de/i/diazed-sicherungse ... 621516.htm Типът е gR Маркировката е с жълт пръстен.
А това са битовите предпазители тип gL/gG и знак охлюв....
hidrazin написа: P.S. Между другото ще чакам да ми покажеш проект на жилище в Германия дето в таблото(вътрешното) има проектирани стопяеми предпазители.Нямам достъп до проекти, но ще ти кажа, че винаги в главното табло и евентуално главните в етажните табла са стопяеми. При старите изпълнения са витлови, а при новите са в кастеки. Самите кръгове са с АП.
MIRO_073 написа: 1.Вземи си крива С. Ако имаш друг главен вънка в таблото на ЕРП-то той е добре да е крива D.- ако заваряш с електрожен. Ако е С ще го преживеешСпрете се с тез глупости най-после де. Тея от ЕРП-то слагат крива В, вий говорите за крива Д.![]()
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: