На мястото, където тропосферката е насочена към земята, трева не никне после. Та, представям си кучето...горкото...
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kalpev
- специалист
2154 мнения в "ЕЛ. АБСУРДИ"
hidrazin
- майстор
- На линия
Е ами какво да расте - 200W на около 4,5GHz.
Навремето като е нямало никакви излъчвания от човека как ли са живели?

lov написа:То и живот при пълно екраниране не е добре май. Може да е субективно усещане ама след няколко дневен престой винаги съм се чувствал гадно.Явно е като другата.

baretata_7_62
- специалист
Едно приятелче от училище беше най ниския и през всички класове си беше нисък спрямо мен и останалите. Към 12 клас демек около 18 години започна да расте на височина, винаги е бил с 1 глава по нисък. Отиде студент минаха са 3-4 години, стана по висок и от мен. Да пусна и за ел. абсурди малко
На тъста на стария хладилник го биеше ток от време на време, само там където боята е паднала особено като се подпирал за чешмата, понеже се пада доста близо. Купиха друг хладилник и викам сега ще ти занула и контакта та всичко да ОК. Без много да го гледам, взех една малка жичка и пуснах от нулата към занулителната клема. Включвам и пада главния прексъвач, неможе да бъде, когато свалям контакта, виждам че той си е фабрично свързан с пластина към клемите за фаза или за нула, в случая зануляването беше свързано към фазата. Викам му абе тоя контакт кога е слаган, а той вика епа така си е бил винаги от когато е строена къщата. Около 25 години уфазен контакт на хладилник 

PCL82
- майстор
По повод последното ми разказваха, че прасе с ток трудно се убива.
Българите явно също сме доста държаливи. Най-много ел. абсурди има по селата, но там хората често са с гумени галоши и вълнени чорапи и са над тези неща. Един ме пита ще ме удари ли тока ако включа скарата на балкона? - явно е имал лош опит.
Българите явно също сме доста държаливи. Най-много ел. абсурди има по селата, но там хората често са с гумени галоши и вълнени чорапи и са над тези неща. Един ме пита ще ме удари ли тока ако включа скарата на балкона? - явно е имал лош опит.
profesionalist_wood
- майстор
vgeorgiev написа:Да не е бул.Васил Левски към Сточна Гара?PCL82 написа:Ето как е била белгийската система. Снимките са от старото аксиално осветление останало на ул. Сердика и на ул. Иван Вазов в София.Незнам дали това нещо е същото, но тук се вижда, как от два проводника се делят на 3.
Както се вижда от снимки 1925 и 1926 е имало само три фази, една от фазите е директно свързана на корпуса на лампите, което значи, че е била заземена.
http://socbg.com/2014/03/%D1%81%D0%BE%D ... D0%B5.html
PCL82
- майстор
Да това е бул. Васил левски при сточна гара. Проводниците най близко до нас (под ъгъл) са опъвателни за трите захранващи проводника по дължина на улицата. По тях ток не тече. Все още не съм наясно специално за уличното осветление дали е захранвано с три фази, едната заземена или са били две фази и отделна земя. Факт е обаче, че белгийската система е била само три фази, а земя се е взимала локално по схема ТТ. За уличното осветление е възможно от трафопоста да има собствена земя.
Захранването на осветлението от снимката още стои на ъгъла фасада на зелената кооперация при ул. Искър по диагонал на СМГ-то (което съм завършил). По ъгъла е прокаран кабел 3х с оловна мантия и кабелна глава до трите носещи анкера на фасадата. В мазето на тази кооперация има трафопост и старо табло на ъгъла.
Захранването на осветлението от снимката още стои на ъгъла фасада на зелената кооперация при ул. Искър по диагонал на СМГ-то (което съм завършил). По ъгъла е прокаран кабел 3х с оловна мантия и кабелна глава до трите носещи анкера на фасадата. В мазето на тази кооперация има трафопост и старо табло на ъгъла.
Тема "ЕЛ. АБСУРДИ" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература