• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 19
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gogo7777 - майстор
Толкова показва уреда след диода, а мощността по сметките.
sstefanov - майстор
След диода този уред все едно го няма. Това, което показва, не означава нищо!
gogo7777 - майстор
Добре все едно не съм мерил нищо. Сага пробвах с други два реотана и двата са около 30 ома.

ето
Прикачен файл:
11.jpg
Прикачен файл:
22.jpg

Това е единия нагревател работи 30 мин. и нищо не му се случи. Другият е от бързовар (по-тънък кантал) неможах да го снимам щото не издържа теста и изгоря :-D
bdz43r - специалист
Този светещия, ако студен е 30 ома, светнал е доста повече.
gogo7777 - майстор
Студен 28 горещ 33 ома, ама Стефанов ме скастри за уреда за това не писах данните :-D
hidrazin - майстор
=D> =D> =D>
Браво! Седем страници. Надминахте една подобна тема за офазен връх на поялник. Темата е от форум с голямо самочувствие, пълен с професионалисти по електроника.
На шеста страница се разбра, че контакта не му е занулен. :prayer: Интересно тук колко ще станат докато разберете че с диод и точно този нагревател няма да стане. :)
:partyman:
DMN - майстор
Мдааа...толкова специалисти тука не могат да се разберат за един нагревател и един диод, а утре милиони неспециалисти трябва да гласуват за цяла атомна централа... :-D
gogo7777 - майстор
проблема е как да стане най надежно и компактно защото не става вьпрос за една горелка а за доста бройки
Отворилия темата го интересува това. Специалистите почнаха да смятат и отклониха насоката на темата. От опита се вижда, че може да се постигне. А дали ТОЧНО с тоя нагревател изобщо не е важно. Пелетите ще се разпалят и толкоз :-D
galin56 - специалист
Аз не мога да те разбера какво се опитваш да кажеш. Че като вържеш диод и нагревател последователно, нагревателя ще работи ли? Това е ясно на всеки. И сега забелязах защо си измерил 108 волта. Ми ти пич мериш на DC. А смени на АС и пробвай пак упражнението и сметките. Явно се опитваш да си изясниш някои неща, но материята ти е бая чужда като гледам(без да имам някаква цел да те обидя, просто това виждам).
gogo7777 - майстор
Явно се опитваш да си изясниш някои неща, но материята ти е бая чужда
Да опита си го направих за мое прояснение и показах тук снимките. Кажи как да меря АС между двата края на нагревателя при положение, че съм сложил диод.

Не участвам в темата като спец, а като любител който го интересува.......Нито искам да споря, нито да обидя някой. Темата ми е интересна и се мъча да проумея някои неща :?
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 19

Тема "Намаляване силата на тока" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: