• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
П. Петков - специалист
Тъй като се дискутира полагане и закрепване на мостов кабел, ще си позволя едно досадно отклонение, а именно бъркането на гипс в "канчок". Проблемът с металните канчета, които са с удобни дръжки е в последващото чистене на канчето. Изстъргването е трудно, бавно и неефективно. А продаваните гумени "канчета" са изключително неудобни, защото са меки и не позволяват стабилност при разбъркване и добра устойчивост при работа, като удобството им е в лесното почистване (В "Практикер" са два вида.). В крайна сметка, при металните канчета бъркането и работата са лесни, но чистенето не! Въпросът ми е, има ли метални канчета с вътрешна гумена облицовка, която преди почистване да се сваля от канчето, след което гипсовите остатъци да се почистват без проблем, а впоследствие гумената облицовка отново да се поставя в канчето?
VLADO66 - майстор
Малка детска гумена топка,срязана на две и шпакла със заоблени ръбове :wink:
hidrazin - майстор
П. Петков написа:
... А продаваните гумени "канчета" са изключително неудобни, защото са ............има ли метални канчета с вътрешна гумена облицовка, която преди почистване да се сваля от канчето, след което гипсовите остатъци да се почистват без проблем, а впоследствие гумената облицовка отново да се поставя в канчето?
Nicht!
И кво им е на гумените канчоци? Иска се малко практика. И това с топката работи добре. Като искаш модернизация, си подбираш някакъв гумен канчок, дето влиза горе-долу приемливо плътно в метален такъв и си ти.
Ама то с тези апартаменти за хлебарки (картон и окачен таван), вече не се "прилага" толкова много. :-D Само остава да почнем да си строим къщите като китайците - първо покрива, и сме готови с картонените къщи. :lol:
:partyman:
P.S. Във връзка с китайците се сетих за друго, ама ще го прасна в друга тема и раздел.
MIRO_073 - майстор
jekasus написа:
hidrazin написа:
jekasus написа:
На тавана ли ще правиш канал за кабела?
:? Що да не? Правил съм .... преди да отлеят плочата. :-D
:partyman:
Тъй може.
И след като я отлеят пак може - с къртача :-D
thinkpad - майстор
За 8 страници технологията с 1 трупче и 2 стоманизирани пирона на закрепване не се ли преоткри? Но не по кабела, а около него са пироните. Между двата пирона е трупчето.
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Никакъв шанс!
Абе, верно ли хората още бият пирони по кабела? Не че не и аз някога не съм го правил, но основно при открит монтаж и ако нямам избор.
jekasus - майстор
MIRO_073 написа:
И след като я отлеят пак може - с къртача :-D
Елтехници и климатици са две най-опасни професии за здравината на сградата.
Че и едните метални канчета използват и крадат от децата гумени топки :lol:
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Не бият. То и не се ползва вече толкоз мостовакът. И какво означава това "нямам избор"? :
Мостовакът е перфектен. За всичко - пръчка за чистене на канала, антена за ВЕФ-а, скобичка за маркуч...каквото се сетиш... :-D
Не бе, за вече съществуващи инсталации или по-неинвазивна работа е добър, понеже по-малко трябва да се копае и по-лесно се замазва. Вярно малко му е по-куцо екранирането и може би малко повече ЕМ смущения, но не е нищо фатално. Все още масово се ползва, понеже най-евтино се поставя. Особено много се ползва от предприемачите при изграждане на нови сгради - трябва да се пести максимално от мат'рял я!
А за избора - ми трябваше да го закрепя по една стена и нямах скобички. С фини джамжийски пирончета беше тогава, но не се гордея с реализацията. :)
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18

Тема "полагане на мостов проводник под мазилката" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: