• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 94
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
MamaMy - майстор
Той неговия има още една платка
hidrazin - майстор
Цъ. Едва ли. Освен ако не говориш за тая на която е дисплея, ако има такава изобщо. На снимката по-горе, в ляво от чипа се виждат контактните площадки за токопроводимата гума за дисплея. Та чипа вероятно направо си управлява дисплея. И този MY-68 няма нищо общо с горната схема.
:partyman:
MamaMy - майстор
Аз имам един от жълтите. След среща с високото от пробила каскада е земя за винаги. Не съм го изхвърлил само защото ми е жал. Доста пари струваше когато го купих и беше съвсем нов модел. Ползвам му активно жълтата гума и кабелите. Смениха два други уреда и още са здрави. Не уредите де. Кабелите :)
hidrazin - майстор
Този дето съм го снимал аз е от жълтите, купуван някъде 98-99-та. Още си е читав, но кабелите му се изпокъсаха и от двата края. Там при пипалото се оправя, но от към уреда си е гадно. Все още ги кърпя де ама е време да си направя нови, че като гледам тези по магазините хем са боклуци, хем струват колкото един по-евтин уред. Та къде казваш има друга платка? :)
MamaMy - майстор
Предполагам само, че на тази за дисплея има повече неща. Моя го разглобявах последно преди 10 години и дори не помня дали не е още с батерията вътре. Иначе бях супер доволен от него. Сега вече не си купувам засукани уреди освен един нов служебен с капацитетомер. Имам един служебен VEF който е на доизживяване от преди демокрацията. Преди 4 години му купих нови батерии. Работи с 6 броя АА. От тогава го чакам, но кучето е като москвич. Едвам крета но е безсмъртно. От останалите ми уреди няма по скъп от 30 лв. Даже най-скъпия ми е един джобен автоматичен.
hidrazin - майстор
Там на дисплея няма нищо. Само проводящите пътечки. На платката има един АЦП 7001 дето управлява направо матрицата на дисиплея. Нищо повече. Само не знам как при новите са спестили останалите четири чипа?
Изображение
MamaMy - майстор
Утре по светло ще изровя моя. Мисля че го гледах преди година някъде :?
Ако са се появили резервни части на човешки цени, може да се пробвам да таковам дявола.
Преди години нямаше части. След това струваха колкото цял уред даже и по-скъпи намирах.
hidrazin - майстор
Ми то какви части и какво цени? Имаш два таймера 555, един 4011, един операционен TL062 няколко транзистора, диоди 1N4148 и няколко ценера. Всичко е за няма и 5 лева. Обърни внимание на операционния. С полеви транзистори е и може да е дал фира, също така диодите 4148 на входа му дето го защитават от пренапрежение. Едва ли е стигнало нещо чак до АЦП-то.
Също така - двата големи ценерови диода на обхвата за милиампери. На снимката се намират точно между двата входа за 10А и милиампери. Аз няколко пъти съм ги сменял. Оригинално са черни а на по-горната ми снимка погледни че са стъклени. Те горят когато меря милиампери или капацитет и после напрежение без да прехвърля пипалото на другата дупка. Резултат - на дисплея всичко става мазало и мига, свети... След смяна всичко е О.К. По спомен са за 7,5 волта и възможно за най-голям ток.
Машинката си заслужава да си поиграеш и възстановиш ако е възможно.
Успех! С каквото мога ще помогна.
P.S. На работата не мога да се оплача от уреди. Дадоха поне 20 бона и основно Флукета, с изключение на някои специализирани. Пък ги ползваме от дъжд на вятър. Всичко е гаранционно. Ама ми липсват още 2-3 уреда и ще гледам да ги изкрънкам в подходящ момент.
pansim - майстор
"Модернизацията" не е подминала и този иначе хубав уред. Дали е запазил своите качества? Ще бъде интересно да се сравнят.
По спецификация са еднакви и новия и стария. Говоря за MY68 :cool:
Avas_co - майстор
Да се похваля.
Купих си http://www.stbbg.com//?page_id=21&record_id=6654.
Правих си малко експерименти с него-мерих тока на електрожена ми и общо взето, показанията си бяха еднакви с това,което е на дисплея на електрожена.
По-интересно беше като мерих тока на един gearless синхронен двигател, с постоянни магнити, но това е друга тема.
Като цяло съм доволен.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 94

Тема "Купуване на Мултицет-какъв?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: