Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
MamaMy
- майстор
937 мнения в "Купуване на Мултицет-какъв?"
hidrazin
- майстор
- На линия
Цъ. Едва ли. Освен ако не говориш за тая на която е дисплея, ако има такава изобщо. На снимката по-горе, в ляво от чипа се виждат контактните площадки за токопроводимата гума за дисплея. Та чипа вероятно направо си управлява дисплея. И този MY-68 няма нищо общо с горната схема.

MamaMy
- майстор
Аз имам един от жълтите. След среща с високото от пробила каскада е земя за винаги. Не съм го изхвърлил само защото ми е жал. Доста пари струваше когато го купих и беше съвсем нов модел. Ползвам му активно жълтата гума и кабелите. Смениха два други уреда и още са здрави. Не уредите де. Кабелите 

hidrazin
- майстор
- На линия
Този дето съм го снимал аз е от жълтите, купуван някъде 98-99-та. Още си е читав, но кабелите му се изпокъсаха и от двата края. Там при пипалото се оправя, но от към уреда си е гадно. Все още ги кърпя де ама е време да си направя нови, че като гледам тези по магазините хем са боклуци, хем струват колкото един по-евтин уред. Та къде казваш има друга платка?

MamaMy
- майстор
Предполагам само, че на тази за дисплея има повече неща. Моя го разглобявах последно преди 10 години и дори не помня дали не е още с батерията вътре. Иначе бях супер доволен от него. Сега вече не си купувам засукани уреди освен един нов служебен с капацитетомер. Имам един служебен VEF който е на доизживяване от преди демокрацията. Преди 4 години му купих нови батерии. Работи с 6 броя АА. От тогава го чакам, но кучето е като москвич. Едвам крета но е безсмъртно. От останалите ми уреди няма по скъп от 30 лв. Даже най-скъпия ми е един джобен автоматичен.
hidrazin
- майстор
- На линия
Ми то какви части и какво цени? Имаш два таймера 555, един 4011, един операционен TL062 няколко транзистора, диоди 1N4148 и няколко ценера. Всичко е за няма и 5 лева. Обърни внимание на операционния. С полеви транзистори е и може да е дал фира, също така диодите 4148 на входа му дето го защитават от пренапрежение. Едва ли е стигнало нещо чак до АЦП-то.
Също така - двата големи ценерови диода на обхвата за милиампери. На снимката се намират точно между двата входа за 10А и милиампери. Аз няколко пъти съм ги сменял. Оригинално са черни а на по-горната ми снимка погледни че са стъклени. Те горят когато меря милиампери или капацитет и после напрежение без да прехвърля пипалото на другата дупка. Резултат - на дисплея всичко става мазало и мига, свети... След смяна всичко е О.К. По спомен са за 7,5 волта и възможно за най-голям ток.
Машинката си заслужава да си поиграеш и възстановиш ако е възможно.
Успех! С каквото мога ще помогна.

P.S. На работата не мога да се оплача от уреди. Дадоха поне 20 бона и основно Флукета, с изключение на някои специализирани. Пък ги ползваме от дъжд на вятър. Всичко е гаранционно. Ама ми липсват още 2-3 уреда и ще гледам да ги изкрънкам в подходящ момент.
Също така - двата големи ценерови диода на обхвата за милиампери. На снимката се намират точно между двата входа за 10А и милиампери. Аз няколко пъти съм ги сменял. Оригинално са черни а на по-горната ми снимка погледни че са стъклени. Те горят когато меря милиампери или капацитет и после напрежение без да прехвърля пипалото на другата дупка. Резултат - на дисплея всичко става мазало и мига, свети... След смяна всичко е О.К. По спомен са за 7,5 волта и възможно за най-голям ток.
Машинката си заслужава да си поиграеш и възстановиш ако е възможно.
Успех! С каквото мога ще помогна.

P.S. На работата не мога да се оплача от уреди. Дадоха поне 20 бона и основно Флукета, с изключение на някои специализирани. Пък ги ползваме от дъжд на вятър. Всичко е гаранционно. Ама ми липсват още 2-3 уреда и ще гледам да ги изкрънкам в подходящ момент.
Avas_co
- майстор
Да се похваля.
Купих си http://www.stbbg.com//?page_id=21&record_id=6654.
Правих си малко експерименти с него-мерих тока на електрожена ми и общо взето, показанията си бяха еднакви с това,което е на дисплея на електрожена.
По-интересно беше като мерих тока на един gearless синхронен двигател, с постоянни магнити, но това е друга тема.
Като цяло съм доволен.
Купих си http://www.stbbg.com//?page_id=21&record_id=6654.
Правих си малко експерименти с него-мерих тока на електрожена ми и общо взето, показанията си бяха еднакви с това,което е на дисплея на електрожена.
По-интересно беше като мерих тока на един gearless синхронен двигател, с постоянни магнити, но това е друга тема.
Като цяло съм доволен.
Тема "Купуване на Мултицет-какъв?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература