• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
MamaMy - майстор
вт фев 18, 2025 9:52 amgogo7777 написа:
Какво толкова сложно има? Прекъсва се фаза и нула след електромера и там се включва фаза и НУЛА от генератора.
:drinkers:
Гого, стига и ти с това прекъсване на нулата. Все още в България повечето жилища са с двупроводна инсталация. На такава не се изключва защитния проводник, а именно нулата. При трипроводната инсталация се изключва нулата, но защитния проводник земя остава. Правилото навсякъде е защитния проводник да не се бара.
gogo7777 - майстор
Не я прекъсвам, а я заменям с тази от генератора. Нали трябва захранванията да са независими една от друга. Не е ли тъй?
А генератора от къде ще я вземе, за да замени?
gogo7777 - майстор
От земята. Имам в предвид заземения край на намотката.
Разбрах.
Това позволени и надеждно ли е?! Ако отговора е Да, значи това е решението.
Докато не се потвърди от дипломиран електроинженер, не бих разчитал и не бих прилагал.
За мене си правя всякакви изгъзици. Харесвам адреналина да е в изобилие.
gogo7777 - майстор
Ами да казват :)
Мен лично единствено ме притеснява комутираната нула. Дали Ум шалтера осигурява надеждна връзка....
По важното е, че осигурява надеждна развръзка.
gogo7777 - майстор
Ами де да знам какви китайски пластинки и пружинки има в шалтера. Важна е връзката, а не развръзката..
Важно е да са оригинални китайски и още повече ти да си спокоен.
За три години щракане, колкото да не е без каквото и да е, упорито продължават да създават надеждна българо-китайска връзка.
След тридесет ще му мисля. Взимам си гинкобилобата.

Мисля не това се пита- Връзката в акъл-шалтера.
След като предложи "нула от генератора", по добре това да се изясни- може или не може.
вт фев 18, 2025 10:14 amgogo7777 написа:
Не я прекъсвам, а я заменям с тази от генератора. Нали трябва захранванията да са независими една от друга. Не е ли тъй?
вт фев 18, 2025 2:04 pmgogo7777 написа:
От земята. Имам в предвид заземения край на намотката.
gogo7777 - майстор
вт фев 18, 2025 5:33 pmТрифон П.Трифонов написа:

Мисля не това се пита- Връзката в акъл-шалтера.
След като предложи "нула от генератора", по добре това да се изясни- може или не може.
По дяволите....имаме само две жици......от енергото и от генератора. :-D
След това да си правят системи каквито си искат като система Тинтири-Минтири, трипроводни и каквито си поискат.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21

Тема "Инсталация на селска къща! Заземяване, ДТЗ , вкопаване на кабели и друго.." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: