Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
някой може ли каже нещо за този генератор SPS-1000 FIRMAN :? :? :?
dragozow - майстор
950 и 1000 не са добри изпълнения, просто ако имаш повече пари ги дай.
2v6 - майстор
dragozow написа:
Много голям шум вдига! Това според мен е проблем главно от въздушното охлаждане или липсата на водна риза.
Водното охлаждане само по себе си няма да намали шума, просто няма как. При открит двигател с 5 сантиметра ауспух няма как да няма голям шум. Точно за това се правят обезшумени генератори, те са облечени в метален кожух с изолация. Най-тихите гернератори на пазара са около 51 dbA, цените са от 10 000 лева нагоре(според мощността). Като конструкция и изпълнение нямат общо с тия от 500 лв. Обикновено се ползват за къщи, производства, училища, болници, бензиностанции и др. Ако те интересува нещо питай.
Просто правих съпоставка между работа на ЗАЗ и Шкода, при които основната разликата е в охлаждането.

Ако сложа допълнително гърне на ауспуха ще има ли голям ефект за шумозаглушаването?
dragozow - майстор
Ще има, не очаквай чудеса.
brum - майстор
Стара тема, но да я up-на лекичко.

Можете ли да ми препоръчате генератор с малка мощност (300-400 вата). Ще се закача на него максимум лапма и лаптоп/телевизор. Т.е. максималната ми консумация ще е 200-250 вата. За предпочитане е да е тихичък.
lz1tar - специалист
В агенцията по приватизация цената на АБ1 е около 50лв,старите модели нямат стартер,когато е натоварен около 1,5kW,работи перфектно но гълта много.Правил съм автоматизация на АД30,палеше при прекъсване на мрежата за повече от 1минута и спираше ако мрежата задържи повече от минута.На АД 60 и АД100 имаше такава автоматика но вече фабрична
vipp1 - напреднал
А може ли мнение за
Kipor KGE 2500X, като предварително благодаря.
vipp1 - напреднал
up :idea:

vipp1 написа:
А може ли мнение за
Kipor KGE 2500X, като предварително благодаря.
RABATA - напреднал
Здравейте!
Попадна ми руски военен трифазен генератор, почти нов. Задвижван е от двуцилиндров бензинов двигател. Дава 380 волта, НО 400 ХЕРЦА. Ползвал се е за радиолокационна станция най-вероятно. Има ли някакъв бюджетен начин да сваля честотата, за да мога да го ползвам?
fox_vt - майстор
RABATA написа:
Здравейте!
Попадна ми руски военен трифазен генератор, почти нов. Задвижван е от двуцилиндров бензинов двигател. Дава 380 волта, НО 400 ХЕРЦА. Ползвал се е за радиолокационна станция най-вероятно. Има ли някакъв бюджетен начин да сваля честотата, за да мога да го ползвам?
Честотен инвертор но нз дали влиза в класацията за бюджетен вариант.

Тема "генератор за ток" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: