Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bisoft - специалист
Това с лампите на Ленко71 е може би добре , ама не ми харесва ... :| , по-добре си ползвай фазомер и си установи къде ти е фазата, а после се заземявай ...
Дори и да имаш "централна" ДТЗ (обикновено на 63А) повече пречи, отколкото "защитава" ...
Обикновено "кафяв" или "тм.червен" е фазата, но ти все пак провери ?! Аз лично слагам на "неизвестният проводник" фазомера и на 0-та слагам "ПАЛЕЦ", като преди това се убеждавам, че не там е "ФАЗАТА". След това е лесно, вече имаме ФАЗА (даже заземена) и всичко останало ...

Бисер
Последна промяна от bisoft на ср юли 08, 2009 8:39 pm, променено общо 2 пъти.
petrov_be - специалист
2 дтз в белгия

Прикачен файл

IMG.jpg
IMG.jpg (27.55 KиБ) Видяна 3197 пъти
bisoft - специалист
Към petrov_be,
Това пък какво е ?!
От къде го взе ?
Бисер
petrov_be - специалист
отностно 6-те дтз-та мисля че 2 са достатъчни
bisoft - специалист
Към petrov_be,
Да 2 сигурно са напълно достатъчни ...
Бисер
stefan_gb - специалист
bisoft Oбоснови се защо главната ДТЗ :cool: пречи ....
А по въпроса има и други начини да се открие защитния проводник, нужно е да се разкачи главния защитен проводник от заземителната шина в таблото (естествено при правилно изпълнена инсталация)
и да се проверяват токовите кръгове по отделно а останалите да са изключени.
bisoft - специалист
Ок stefan_gb,
Обеснявам : без да ми се подигравате ... аз съм радиоинженер вече 27 год.; и ние нещо разбираме от електроника :) . Преди 2-3 месеца пуснахме шивашкото ателие на жена ми ... и почти веднага от гладачните преси изключваше техният предпазител ?! Всичко по линиите беше ОК, включвам и отново OFF ?! Даже викнах ел.техник, но и той нищо не откри ?! ... После сам си открих, че на общата шина по 0 има дефект и до края не достига 0-лата. Лошо! и от там ДТЗ изключва - дефектна шина 63А още на таблото се оказа вярно ; ДТЗ някой път лъже ?! По-добре е с фазомер с проверка на заемяването на место; аз в това се убедих. Както искате правете, това си е мое мнение : докато не се проследи фазата и заземляването й докрай всичко е на вятъра ...
Бисер
Последна промяна от bisoft на ср юли 08, 2009 9:35 pm, променено общо 1 път.
stefan_gb - специалист
bisoft нямам намерение да се подигравам не съм такъв човек, прочети това : http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=680
bisoft - специалист
Да pdf-a e OК stefan_gb,
Но аз след като махнах ДТЗ на предпазителите на пресите се родих, заземих си ги нормално, минах "лабораторията" ,взех акт 16 и се озаконих ?! И сега всичко е ОК ?!
Бисер
stefan_gb - специалист
Не е трябвало да я махаш, а да откриеш коя машина е създавала утечния ток и е задеиствала ДТЗ ...

Тема "Как може да се открие нула или земя без да се гледат цветове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: