Това с лампите на Ленко71 е може би добре , ама не ми харесва ...  , по-добре си ползвай фазомер и си установи къде ти е фазата, а после се заземявай ...
 , по-добре си ползвай фазомер и си установи къде ти е фазата, а после се заземявай ...
Дори и да имаш "централна" ДТЗ (обикновено на 63А) повече пречи, отколкото "защитава" ...
Обикновено "кафяв" или "тм.червен" е фазата, но ти все пак провери ?! Аз лично слагам на "неизвестният проводник" фазомера и на 0-та слагам "ПАЛЕЦ", като преди това се убеждавам, че не там е "ФАЗАТА". След това е лесно, вече имаме ФАЗА (даже заземена) и всичко останало ...
Бисер

, по-добре си ползвай фазомер и си установи къде ти е фазата, а после се заземявай ...
 , по-добре си ползвай фазомер и си установи къде ти е фазата, а после се заземявай ...Дори и да имаш "централна" ДТЗ (обикновено на 63А) повече пречи, отколкото "защитава" ...
Обикновено "кафяв" или "тм.червен" е фазата, но ти все пак провери ?! Аз лично слагам на "неизвестният проводник" фазомера и на 0-та слагам "ПАЛЕЦ", като преди това се убеждавам, че не там е "ФАЗАТА". След това е лесно, вече имаме ФАЗА (даже заземена) и всичко останало ...
Бисер
										Последна промяна от bisoft на ср юли 08, 2009 8:39 pm, променено общо 2 пъти.

пречи ....
  пречи .... . Преди 2-3 месеца пуснахме шивашкото ателие на жена ми ... и почти веднага от гладачните преси изключваше техният предпазител ?! Всичко по линиите беше ОК, включвам и отново OFF ?! Даже викнах ел.техник, но и той нищо не откри ?! ... После сам си открих, че на общата шина по 0 има дефект и до края не достига 0-лата. Лошо! и от там ДТЗ изключва - дефектна шина 63А още на таблото  се оказа вярно ; ДТЗ някой път лъже ?! По-добре е с фазомер с проверка на заемяването на место; аз в това се убедих. Както искате правете, това си е мое мнение : докато не се проследи фазата и заземляването й докрай всичко е на вятъра ...
 . Преди 2-3 месеца пуснахме шивашкото ателие на жена ми ... и почти веднага от гладачните преси изключваше техният предпазител ?! Всичко по линиите беше ОК, включвам и отново OFF ?! Даже викнах ел.техник, но и той нищо не откри ?! ... После сам си открих, че на общата шина по 0 има дефект и до края не достига 0-лата. Лошо! и от там ДТЗ изключва - дефектна шина 63А още на таблото  се оказа вярно ; ДТЗ някой път лъже ?! По-добре е с фазомер с проверка на заемяването на место; аз в това се убедих. Както искате правете, това си е мое мнение : докато не се проследи фазата и заземляването й докрай всичко е на вятъра ...