Най-добре да е един клас по надолу от този на електроразпределителното дружество така защитата от пожар и други главоболия се увеличава.
styb написа:Има и друго , нарича се каскадиране при избора на предпазители - това значи че от главното табло на енергото (където да предположим че е 50А ) до всеки главен АП на ап.табло и след това токов кръг трябва да има стъпаловидно намаляване на ампеража за да може всеки АП да си върши работата. Това важи най вече за главния АП на ап.табло да е равен или по малък от този на външното табло.Това е друг проблем, който енергото просто може да спечели награда за добре извършен проект. В ГРТ АП на всички апартаменти под и над мен са С40А, а вътре във всеки апартамент няма главен предпазител има главно ДТЗ на 63А, ДТЗ к-ти 63А и т.н. На всички други апартаменти в блока АП долу в таблото са им С63А. Държа да отбележа, че те са гарсониери, двустайни и някои тристайни, нашите са също тристайни т.е. очевидно с евентуално по-голяма консумация. При разговорите ми с тях те си измиват ръцете, че проектът бил такъв и го изпълнявали. При разговор с проектанта той отбеляза, че не е възможно да има АП 40А долу в ГРТ и така приключи разговора. Ще говоря пак и ще си платя да дойда да ми го сменят щото няколко пъти стана късо и познай какво... търчах за ключ от таблото да си пусна тока.