Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sirko - специалист
vessys написа:
gtg1977 написа:
Първо си изключи тока от таблото,което Е-он са ти поставили.
извинявайте как става това ?
:shock: Я не барай, а извикай някой който поне малко разбира от ел.техника да не направиш беля!!!
gtg1977 - специалист
Отиваш до таблото с електромерите,виждаш кой е твоят електромер.Към него трябва да има автоматичен предпазител.Щракваш го надолу и готово.Токът във вас спира.Но преди да започнеш да разглобяваш предпазителя,който ще махаш,провери дали все пак има ток на него.Да не си изключил по погрешка друг електромер :-D
vessys - напреднал
gtg1977 написа:
Отиваш до таблото с електромерите,виждаш кой е твоят електромер.Към него трябва да има автоматичен предпазител.Щракваш го надолу и готово.Токът във вас спира.Но преди да започнеш да разглобяваш предпазителя,който ще махаш,провери дали все пак има ток на него.Да не си изключил по погрешка друг електромер :-D
Благодаря :prayer: непременно ще проверя дали съм спрял тока :lol: мерси за подробните обяснения,май това ще е най лесния начин.ще ви пиша каква съм я свършил :wink:
8180 - майстор
Колеги,
Дали не прекалихме със съветите?
"Направи сам" хубаво, ама в случая да не загубим форумец.

vessys,
Най-добре пусни снимка на старото табло, укажи твоя бушон.
Външното табло сигурно е общо и всички имат достъп до него.
След преустройството, ако са много нахални съседите, от там могат да изключват и пак да се връзват и краднат. Само леко ще ги затрудниш.
По снимките, колегите вярвам, ще го измислят как да ги затрудниш максимално.
valat111 - специалист
vessys написа:
gtg1977 написа:
Махаш предпазителя,двата кабела които излизат от него-на твърда връзка,изолираш добре и готово.Ако и така пак се прикачат съседите ти,ще е много нагло.
значи може така?Да не стане късо :? Не ми се смейте хич не ги разбирам тези работии :проба:
Самият предпазител ти дава кабелите на късо /фазата идваща от от електромера и отиваща към консуматорите ти/.
valat111 - специалист
8180 написа:
Колеги,
Дали не прекалихме със съветите?
"Направи сам" хубаво, ама в случая да не загубим форумец.

vessys,
Най-добре пусни снимка на старото табло, укажи твоя бушон.
Външното табло сигурно е общо и всички имат достъп до него.
След преустройството, ако са много нахални съседите, от там могат да изключват и пак да се връзват и краднат. Само леко ще ги затрудниш.
По снимките, колегите вярвам, ще го измислят как да ги затрудниш максимално.
Тоя пост най-много ми раресва, ако лепиш плочки в банята и станат малко кофти, ъова е поправимо, но грешки с тока... :prayer:
splitservice - специалист
Може да е малко смешно, но фаза и нула накъсо и........... :-D . (Не го експериментирай), че ако не внимаваш прави точкова заварка
vessys - напреднал
благодаря ви,аз се опитах да кача снимка на таблото обаче неуспях,ще се пробвам пак днес :)
valat111 - специалист
splitservice написа:
Може да е малко смешно, но фаза и нула накъсо и........... :-D . (Не го експериментирай), че ако не внимаваш прави точкова заварка
Написах фазата, идваща от електромера и отиваща към консуматорите, нулата не минава през предпазител. Фаза и нула на късо е ясно.

Тема "бушон?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: