vessys написа:gtg1977 написа:Първо си изключи тока от таблото,което Е-он са ти поставили.извинявайте как става това ?
 Я не барай, а извикай някой който поне малко разбира от ел.техника да не направиш беля!!!
 Я не барай, а извикай някой който поне малко разбира от ел.техника да не направиш беля!!!vessys написа:gtg1977 написа:Първо си изключи тока от таблото,което Е-он са ти поставили.извинявайте как става това ?
 Я не барай, а извикай някой който поне малко разбира от ел.техника да не направиш беля!!!
gtg1977 написа:Отиваш до таблото с електромерите,виждаш кой е твоят електромер.Към него трябва да има автоматичен предпазител.Щракваш го надолу и готово.Токът във вас спира.Но преди да започнеш да разглобяваш предпазителя,който ще махаш,провери дали все пак има ток на него.Да не си изключил по погрешка друг електромерБлагодаря
 непременно ще проверя дали съм спрял тока
 непременно ще проверя дали съм спрял тока  мерси за подробните обяснения,май това ще е най лесния начин.ще ви пиша каква съм я свършил
 мерси за подробните обяснения,май това ще е най лесния начин.ще ви пиша каква съм я свършил  
vessys написа:Самият предпазител ти дава кабелите на късо /фазата идваща от от електромера и отиваща към консуматорите ти/.gtg1977 написа:Махаш предпазителя,двата кабела които излизат от него-на твърда връзка,изолираш добре и готово.Ако и така пак се прикачат съседите ти,ще е много нагло.значи може така?Да не стане късоНе ми се смейте хич не ги разбирам тези работии :проба:
8180 написа:Колеги,Тоя пост най-много ми раресва, ако лепиш плочки в банята и станат малко кофти, ъова е поправимо, но грешки с тока...
Дали не прекалихме със съветите?
"Направи сам" хубаво, ама в случая да не загубим форумец.
vessys,
Най-добре пусни снимка на старото табло, укажи твоя бушон.
Външното табло сигурно е общо и всички имат достъп до него.
След преустройството, ако са много нахални съседите, от там могат да изключват и пак да се връзват и краднат. Само леко ще ги затрудниш.
По снимките, колегите вярвам, ще го измислят как да ги затрудниш максимално.

. (Не го експериментирай), че ако не внимаваш прави точкова заварка
 . (Не го експериментирай), че ако не внимаваш прави точкова заваркаsplitservice написа:Може да е малко смешно, но фаза и нула накъсо и........... :-D . (Не го експериментирай), че ако не внимаваш прави точкова заваркаНаписах фазата, идваща от електромера и отиваща към консуматорите, нулата не минава през предпазител. Фаза и нула на късо е ясно.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: