sstefanov написа:Затова е лошо да се крадат чужди теми!Да много е лошо чак ми идва да се обеся ,ама друг път няма да се повтаря.

sstefanov написа:Затова е лошо да се крадат чужди теми!Да много е лошо чак ми идва да се обеся ,ама друг път няма да се повтаря.
estorm написа:Развих от вторичната и докарах след Gреца 20на волта, но няма сила тоя траф. Май тия винтоверти дърпат як ток. Дали да купя един 10А тороидален траф ( гледах един на 14 и нещо VAC за 32лв ? Бих сменил елементите на батерията но на по късен етап.Е, с елементи може да се снабдите за същите 32лв или по-малко.
moimoimoi написа:както казах по горе тока отива до 30 ампераА докато мери тия 30 ампера сети ли се да премериш до какво напрежение пада батерията в този момент? Силно се съмнявам акумулатор 1,5-2 АЧ при такава консумация да удържи номиналното напрежение от 18В и тия 540 вата ще се окажат доста надценени. Освен това при такъв върхов ток едва ли машината ще работи дълго време. Обзалагам се, че ако това моторче наистина развива 540 вата мощност и работи нонстоп в такъв режим, ще изгори много преди трансформатора. Според мен презапасяването с толкова мощен трансформатор е чисто излишно.
следователно мощноста на трафа за безпроблемна работа е 30x18=540 вата
т.е. 500 вата ще свърши работа
estorm написа:Ако го ползвах за гипсокартон не бих искал да размотавам кабели и просто бих сменил елементите на батерията. Но в повечето случай аз завивам/отвивам дърводелски видии с него а те оказват адско съпротивление и скапват за нула време батерията. Затова е цялата галимация да се подкара на токИменно батерията дава по-добър начален ток от трансформатора... Затова се предлагат мощни трафове, с възможност да поемат максималното натоварване в началото/края на операцията без големи падове на напрежението.![]()
Е, в краен случай вземам нови елементи , но ако са различни от моите трябва и зарядно и пак става една.... Знаете ли добри NiCd на добра цена ?
jordanvass написа:В батерията на моя винтоверт сложих буксичка, в която включвам зарядно докато работя.....Идеята с дозареждане 'в движение' изглежда добра.
Gadnyara написа:Моля да премерите тока от зарядното по време на 'напън'! И модела/напрежение на винтоверта.Дори и да седна да премеря консумацията от зарядното при максимален товар, не виждам за какво може да ти послужи като изходни данни това число. То ще зависи единствено от "клякането" на напрежението на батерията и твърдостта на изходната волт-амперна характеристика на токоизправителя, а тези параметри са уникални за всяка конкретна батерия (и състоянието й) и всеки модел зарядно. Моите едва ли биха били като твоите.
Мерси!
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: