Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
moimoimoi - майстор
120 лева са адски много за такъв проблем
предвид дадената схема която най вероятно е 100% същата то намирането на проблема не би отнело повече от 10-15минути за човек който разбира
а кабелите както е казал "майстора" не могат да прогният "по думите на башмайстора се оказа от прогнили кабели"по вероятно е от окисляване,лоша връзка да се е получил проблема
за локализирането на проблема е необходим само 12волтов фазомер,проверява се за изгорял бушон,след това се проверява управляващата верига на релето и след това силовата
като едно бързо шунтирване на силовата верига/контактната система на релето/ би дала бърза насока за това къде е проблема
valentino76bs - майстор
Krelion написа:
......изчезна клаксона автомобила и едва сега осъзнах важността на този атрибут......
Само не разбрах,коя му е важността на този атрибут?
Той се използва само за предотвратяване на произшествия.И на двата ни буса свирките не работят от години .
Oсъзнаваш ли само каква глупост си написал.
fikata - майстор
Колкото е по елементарен един проблем, толкова повече се пише за него. :)
paralesa - специалист
hidrazin написа:
Хората са казали - като не ти харесва цената направи си го сам.
Това за направи си сам всички видяхме до къде го докара и даже с дадена схема.
И защо не пита предварително колко ще струва ориентировъчно?
Ако бях на мястото на майстора нямаше да си вземеш колата или щях да ти възстановя повредата.
:partyman:
уважавах мненията ти много...но тук направо ми се срина в очите...за 120 лв тоя цялата система на клаксона да смени със все материалите пак няма да струва толкова! Ти кво,искаш да ми кажеш,че утре ще те извикам за смяна на един контакт,после ще ми обявиш цена от 50лв и аз трябва да си платя като поп ли? Ами няма да стане...тогава какво ще стоиш докато не ти платя ли? Ами да те изхвърля от дома си с ритници до у вас? Айде моля ти се и последния тъпак да е човек,пак не бива да се злоупотребява на негов гръб.
a_anastassov - специалист
"Майстора" взема по 30 лева на час. Ако беше казал, че за откриването и отстраняването на тази повреда му е трябвало 1 година?
НЕ може за такава повреда да са му необходими 4 часа. За по-малко от час ще се сменят кабели, ключове, релета и клаксон (ако е необходимо).
hidrazin - майстор
И защо не пита предварително колко ще струва ориентировъчно?
И все пак живеем в демократична държава - може да поиска колкото си иска.
Пазара урегулира кой ще оцелее - пък тоя "майстор" явно оцелява.
Ако нещо го съмнява в цената - има комисия за защита на потребителя.И към
paralesa - съжалявам че така си ме разбрал.И ако трябва да уточним
за смяна на контакт не съм взимал 50 лева.Виж за пускане на най-обикновена фасунга с
крушка съм взимал много повече, ама наистина доста повече.
То затуй сне ма тоя хал - не си ценим труда.И ако никой не иска да свърши дадена работа -
какво?Шефа на фирмата ще слезе в производството?Не - просто ще ти заплати труда както би трябвало.
А относно ритници и изхвърляне - не става.Защото никога няма да почна да ти работя нещо
без уговорка и предварителен договор.Тогава и хич няма да чакам да ми платиш.
И не знам що трябва да се караме за .... айде да не казвам защо.
Към a_anastassov - като ти дойда с колата и за по-малко от час
успееш да ми доставиш кабели, ключове, релета, клаксон или поне след диагностициране на
повредата - примерно смяна на кабели да успееш да направиш следното:
Намираш повредата (кабели за смяна), взимаш кабели от магазина, разглобяваш маската,
сваляш таблото защото от бибитката кабелите ходят там до релето, правиш нови кабели с кабелни обувки,
разбандажираш снопа, сменяш кабелите и после по обратния ред - бандажиране, монтаж ...
Като успееш за час ми ела на гости и ще обсъдим възможностите да те
вземат в някой екип на ФОРМУЛА 1.
Дааа...Няма да се оправим скоро - искам да кажа никога!!!
Дано поне един да е разбрал какво искам да кажа - най-малкото защитавам тоя "майстор".
Лека утрин на всички!
moimoimoi - майстор
цената се определя от това колко си разбираш от работата
т.е. ако си спец ще я свършиш бързо и тогава цена от 30-40 лева за час не са много
лошото е тоя се мисли за майстор ,само дето работи като чирак а взима като за майстор
и до какъв магазин трябва да ходи за материали????
ти отиваш при него с колата,не ми се вярва човек занимаващ се с електроремонт на автомобили да няма релета,кабели,обувки и други използващи се неща
верно не всеки разбира от инсталации на автомобили но това не е повод да смъкнеш кожата от гърба на човека

и аз съм взимал доволно пари от клиенти но само когато работата го е налагала-примерно специфична и тънка работа или използването на инструменти за няколко хиляди
а тоя майсторяга ако е сменил всичко е било не повече от 10 лева-реле,кабели и обувки, и е ползвал инструмент от 4 лева-12 волтов фазомер

и за последно да питам пишещите тук колеги някой от вас ще отиде ли повторно при тоя майстор ?
на тоя му е достатъчно 2-3 клиенти да има на месец и е вързал месеца
на тоя майстор в ценоразписа му сигурно има"развиване на гайка на труднодостъпно място-8часа"......240лева
VLADO66 - майстор
Една колежка има рено меган/новия модел-ритнатия/.Един ден ме вика да сменя крушка на фара-няма проблем.Е в такъв филм се вкарах не е истина-теснотия,няма как да се бръкне,види/ползвах огледало/,един час :shock:.После гледах в Пета предавка че смяната на крушка на този модел струва 70 лири.
paralesa - специалист
hidrazin написа:
И все пак живеем в демократична държава - може да поиска колкото си иска.
Пазара урегулира кой ще оцелее - пък тоя "майстор" явно оцелява.

paralesa - съжалявам че така си ме разбрал.И ако трябва да уточним
за смяна на контакт не съм взимал 50 лева.Виж за пускане на най-обикновена фасунга с
крушка съм взимал много повече, ама наистина доста повече.
То затуй сне ма тоя хал - не си ценим труда.И ако никой не иска да свърши дадена работа -
какво?Шефа на фирмата ще слезе в производството?Не - просто ще ти заплати труда както би трябвало.
А относно ритници и изхвърляне - не става.Защото никога няма да почна да ти работя нещо
без уговорка и предварителен договор.Тогава и хич няма да чакам да ми платиш.
И не знам що трябва да се караме за .... айде да не казвам защо.

Дано поне един да е разбрал какво искам да кажа - най-малкото защитавам тоя "майстор".
Лека утрин на всички!
Аз те разбрах още при предния ти пост,но страшно много се издразних,че приемаш нещата най-общо,без да имаш предвид конкретния случай.
Да така е,от ремонт до ремонт си има бол разлики за едно и също нещо.Две мнения в това няма. Тъпото в конкретния случай е,че просто няма как да му вземе толкова пари. Че те на по-ниски цени работят официални сервизи на различните маарки автомобили.А там каквито и да са им кадрите,разполагат с пълна информация за автомобила,със специализирана техника ,както за диагностика,така и да ремонт...техника с която малко сервизи могат да се похвалят. А тоя някакъв гаражен чичка правил туй онуй по ел. инсталации на автомобили и като срещна малко трудности си мисли,че геройство е извършил . Ами не е...и никой не е принуден да му плаща за това ,че поради незнание и неумение е изхабил сума нерви и усилия,за ремонт,който опитен човек може да извърши далеч по-лесно.
Ти просто говориш от гледната точка на "майстор",който си цени труда...ама от това да си цениш труда,до това да се мъчиш като грешник откривайки америка ,само защото не умееш да си служиш с пътна карта е съвсем друга вода.Същото е замисли се: тоя е като пътник ,който се лута с часове да открие даден адрес и това защото няма нужната карта и смята,че не му е нужна ,защото така или иначе не знае как да разчете.

Аз пак ще дам за пример моите автомонтьори. Отне им много време и усили да отремонтират клаксона на фиатката,но сами си го казаха,че колкото и трудно да им е било,това в крайна сметка не е по моя вина,а защото не са се сблъсквали с такъв проблем.Сами ми казаха,че при следваща повреда направо ще подменят инсталацията ,защото настоящата е твърде объркана.
и обърни внимание,не е сложна,просто е навряна на мама си в родния край. Да взеха си полагаемото за тоя труд,но не са оскубали брат ми с 200лв за труд нали?

и не няма да се караме за глупости :)
hidrazin - майстор
О.К. "Няма да се караме, няма да се биеме. Вечер като лягаме, колело ще караме." :cool:
Мир да има.

Тема "Проблем с клаксона на автомобила" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: