Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
filmatoplo - майстор
И за това благодаря :) , ще питам дали има такива предпазители -тройка 2 ампера .
valentino76bs - майстор
galin56 написа:
filmatoplo написа:
Благодаря -така съм свързвал трифазни ел нагреватели , на тези контакти и работи .Друго да питам -какъв да е тройка предпазителя преди контактора за тези 160 вата :? , като срещам само 6 амперови тройки -най малки по магазините :? .
Трябва ти 1А или максимум 2А. Може да сложиш и 6А, но ще се включи едва когато този вентилатор блокира съвсем и почне да грее и товари яко проводниците. Ще се включи чак при късо. Но е по-добре и такъв, ако не намериш по-малък, отколкото никакъв.
А ако слагаш 6А предпазител и захранваш и 4-те вентилатора от едно място най-добре използвай само един бушон 6А и за 4-те. Ще стане перфектно. 4х160=640вата , а 6А е около 1200 вата.[/quote/]

3P 6A предпазител е много голям за четирите двигателя ,и въобще няма да спаси двигател от изгаряне,и това е някакъв компромисен вариант,по добре е два амперова тройка.А това дето си го написал че 6 А Е ОКОЛО 1200 ВАТА е за монофазно захранване.
Последна промяна от valentino76bs на чет окт 04, 2012 10:50 pm, променено общо 1 път.
valentino76bs - майстор
filmatoplo написа:
И за това благодаря :) , ще питам дали има такива предпазители -тройка 2 ампера .
Писах ти нещо на лични,има такива тройки 2А.
lubomirlz - специалист
Ако искаш да си защитиш и моторите и да имаш защита от късо съединение най-лесно за човек който не разбира става с ей такава защита, само и настройваш номиналния ток на двигателя.
http://www.cablecommerce.bg/shop/bg/pro ... -2620-0136
valentino76bs - майстор
lubomirlz написа:
Ако искаш да си защитиш и моторите и да имаш защита от късо съединение най-лесно за човек който не разбира става с ей такава защита, само и настройваш номиналния ток на двигателя.
http://www.cablecommerce.bg/shop/bg/pro ... -2620-0136
Със настройка найстина е най добрия вариант стига цената да те удовлетворява и ще се настрой като се пуснат двигателите и се измери тока.Да ти кажа имам една от старите в този диапазон ще ти я подаря слагаш я на контактора и си ок. :partyman:
kam34 - специалист
40лв за защита и 10 за контактор не е много изгодно. Потърси китайска термомагнитна защита Chint NS2-25 за ток 0.63 или 1А настройва се и може да се регулира. ще ти излезе около 20лв.
И не се плаши че са китайски, качествени са и за приложения където не е желателно да се хвърлят много пари за маркова стока са си перфектни.
Кики - специалист
Ако сложи защита тройката може да е 6 А ( по-малката 2 А е по-скъпа ) , ако все пак реши да е със малката тройка 2 А добре е тя да е с Д крива ( което пак оскъпява ) . Най доброто решение за мен : нормална тройка 6А със защитата спомената от колегата . Нямам много време да се връщам подробно в темата назад и се чудя как се получи това смесване на 150 вата с 7,5 киловата .
valentino76bs - майстор
Кики написа:
Ако сложи защита тройката може да е 6 А ( по-малката 2 А е по-скъпа ) , ако все пак реши да е със малката тройка 2 А добре е тя да е с Д крива ( което пак оскъпява ) . Най доброто решение за мен : нормална тройка 6А със защитата спомената от колегата . Нямам много време да се връщам подробно в темата назад и се чудя как се получи това смесване на 150 вата с 7,5 киловата .
Чети внимателно и гледай снимките,6А Е БЕЗМИСЛЕНА ЗАЩИТА,също и 2А крива D.
lubomirlz - специалист
Ако си сложи термомагнитна защита от цитираните по-горе изобщо не му е необходим предпазител :)

Тема "Въпрос за контактор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: