Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bigdragon - майстор
leosat varna написа:
Ето този щепсел§контакт не могат да се завъртят и няма значение къде ще бъде направено зануляването.
Колега Лъвски сателит,
Слушай фиката.
Помисли, ако сложиш мост в посоченият от тебе щепсел и имаш два контакта с фаза отляво на единия и отдясно на другия, какво ще се случи при включване в неправилният контакт...
И тъй като съм от Варна, не знам какви сателити монтирате, но вашата фирма при мен няма да пипа по контактите.
valentino76bs - майстор
bigdragon написа:
leosat varna написа:
Ето този щепсел§контакт не могат да се завъртят и няма значение къде ще бъде направено зануляването.
Колега Лъвски сателит,
Слушай фиката.
Помисли, ако сложиш мост в посоченият от тебе щепсел и имаш два контакта с фаза отляво на единия и отдясно на другия, какво ще се случи при включване в неправилният контакт...
И тъй като съм от Варна, не знам какви сателити монтирате, но вашата фирма при мен няма да пипа по контактите.
Човека е посочил и контакт колега не само щепсел!Така че,няма да има друг контакт такъв!
velas - специалист
bigdragon написа:
Колега "малко коте",
Помисли, ако си заредиш пушката, свалиш предпазителя, насочиш в слабините и натиснеш спусъка, какво ще се случи с неправилния пръст?...
И тъй като моята фирма монтира професионални сателитни системи, а по стечение на обстоятелствата и образованието ми е пряко свързано с пипането на контакти, Ви уверявам, че нямам ни най-малкото желание да Ви пипам контактите.
fikata написа:
В противен случай според тебе излиза,че този трети контакт -щифт е излишен,след като щепселът не може да се обърне на 180 градуса.
Точно така. На човека му трябва като вкарва щепсела, зануляването винаги да влиза в нулата. Ще му свърши работа всеки щепсел§контакт, които не могат да се завъртят.
А и в момента не проектираме такива, затова му търсим готов продукт. :)
bigdragon - майстор
dimitar.z написа:
Ясно, ще трява да погледна дали самия уред е занулен ( би трябвало) и ще му мислим да го свържем с твърда връзка, така ще е най-безопасно.
@leosat
Човека разбра какво може да се случи при такива свободни съчинения и реши да направи връзката по правилният начин.
Вие продължавайте да му търсите контакт, но не слагайте мостчета в щепселите.
Безопасността е на първо място...

ПП Относно закачката свързана с аватара ми бъди сигурен, че когато боравя с оръжие, го правя по най-безопасният за мене и околните начин. Изключение прави само мишената и то винаги.
velas - специалист
bigdragon написа:
ПП Относно закачката свързана с аватара ми бъди сигурен, че когато боравя с оръжие, го правя по най-безопасният за мене и околните начин. Изключение прави само мишената и то винаги.
Точно така градски! Същия принцип е и при електротехниката!

Ако си направил труда да погледнеш по-внимателно, посочените от мен контакт и щепсел са доста по-различни от твоите в къщи. И след като се слагат с точно определена цел на даден уред, техника трябва да върже фазата и нулата на точните места! Абсолютно аналогично е с това да обърне фаза и нула на твърда връзка...
В този контакт не можеш да включиш друг уред, а този уред не можеш да го включиш в друг контакт.
fikata - майстор
В този контакт не можеш да включиш друг уред, а този уред не можеш да го включиш в друг контакт.
А ако човек,подлъган от по високата токопроводимост на тези посочени от тебе контакт и щепсел, реши да си подмени не един а няколко от съществуващите му контакти и се подведе от твоя съвет,че нема нужда да вкарва трижилен кабел в щепсела защото ще е на далавера с по евтини разходи за двужилен кабел? От тебе е научил,че в този случай заземителния щифт на щепсела не играе защото като не можеш да обърнеш щепсела все едно си на твърда връзка.
После става ЕЖК /една жена каза/ че може и без да се ползва заземителния щифт на щепсела стига да знам,че нулата в контакта е вляво или вдясно.
Или се прави твърда връзка или се прави щепселна съгласно стандарта безусловно.
@leosat
Човека разбра какво може да се случи при такива свободни съчинения и реши да направи връзката по правилният начин.
Вие продължавайте да му търсите контакт, но не слагайте мостчета в щепселите.
Безопасността е на първо място...

bigdragon
:2thumbs:
velas - специалист
А ако под апартамента му гръмне трафопост ще му е все едно за стандарта...

Никъде не съм съветвал да не се използва трижилен кабел! На абсолютно обратното мнение съм!

А ако върже нулата на заземителния щифт на този щепсел? Как ще настъпи апокалипсиса, колкото и такива контакти да има, вързани по стандарта? :wink: Най-много някъде да не му тръгне, защото фазата в контакта е на другия щифт...
Разглобяема твърда връзка може да се направи по няколко начина. Може да сложи и малък трифазен щепсел/контакт и да ползва една от фазите+нулата. Или викаш ще вземе да му хареса и да наслага из цялата къща такива... :lol: Дори и да го направи, пак има начин!

Всички изобретения са направени, когато излезеш извън стандарта. Не виждам защо да не постигнеш нещо иновативно, което работи безопасно и е по-удачно за теб.

Абсолютно съм съгласен с вас, че безопасността трябва да е на първо място!
dimitar.z - специалист
Свързано е с "твърда връзка", така май е най-сигурно =D> =D> =D>
velas - специалист
Това е така, спор няма!

Но вече излизаме от условията във въпроса...чийто отговор е: Да, има логика! Получава се т.нар.(от мен :cool: ) разглобяема твърда връзка. :partyman:

Тема "Щепсел - зануляване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: