Тоя конвектор няма ли ключ за скоростите на вентилатора - с 1 и 2 например ?

filmatoplo написа:Искате да кажете че моторчето ми ако се свърже по дясната схема -Звезда -ще работи по слабо и тихо така лиТук не говорим за свързване звезда / триъгълник. От смяната на звезда / триъгълник не се промена скоростта, само може да изгориш двигателя. Коментираме триъгълник/двойна звезда.. Твоя такъв ли е?.Защо ме прецака този майстор тогава -мотора да работи на макс като луд с това Триъгълно свързване .За звезда пак ли трябва да се свърже с три фази и земя на корпуса-дефакто само мосчетата ли да се променят
![]()
. Да попитам и друго -майстора отначало се засили да го свързва с 5 жилен кабел -3 фази , 1 нула и 1 земя , в последствие каза че нула не иска
.
filmatoplo написа:Значи дошъл ел.техник,видял схемата на капачката и му свързал мотора на триъгълник.Значи мотора е поместен в оригинален заводски вентилаторен конвектор модел Климаджет на фирма Силпа ,конвектора е чисто нов .Дойде ел техник и ми свърза ел мотора , в кутията на ел мотора има 6 броя болчета за фазите -три над три поставени , и 1 брой на корпуса.Майстора свърза с мостчета вертикално трите двойки болчета , след това захрани долните болчета с трите фази -кафяв и два черни , а зеленожълтия кабел го зави на корпуса ..
filmatoplohttp://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 11&t=39889
Post subject: Re: Намотки на трифазен ел.мотор?
PostPosted: Wed Oct 03, 2012 11:37 am
Спешно помагайте-имам да свържа един електромотор на вентилатора на вентилконвектор , по данни е с трифазно свързване , мощност 150 вата .Във капачето има дадени 2 броя схеми на трифазно свързване
това ме обърква .Има 6 броя болчета -както на рисунката по горе .Аз по коя схема да го свържа за тази мощност .На рисунките дават само 3 фази , има и на корпуса болче за заземяване
-с колко проводника трябва да се свърже .Благодаря предварително
.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: