Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
А трябва. Имаш да попълниш грамотно четири квадратчета!!!
:partyman:
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
А трябва. Имаш да попълниш грамотно четири квадратчета!!! :partyman:
Какво да му имам вяра - той пада на напрежение по проводника не го признава. Все свети в зелено, дори 140 волта от 230 да пристигат. Тъкмо за уреди по Хамерикански стандарт. : :)
swissmad - специалист
Май този вариант ще е по-добър.Кеф ти бензин -кеф ти дизел. И двата може да захранват инверторен електрожен до 120-130А.И излиза на цена по-ниска от цената на кабела само. :-D

Прикачен файл

ген2.jpg

Прикачен файл

ген1.jpg
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Не разбираш нали?
Разбирам. Калкулатора не е съвсем в час :) Квадратчета мога да попълвам грамотно. Ама е хубаво да писка, че хубаво тоя ток ще го пренесе, ама на края на линията не 240, ами 140V ще има. Следователно - тоя сценарий е неправилен.
miroton - майстор
Къв е проблема ще си купите 120 волтови уреди :lol:
angel_ov - специалист
hidrazin написа:
Това 1 лев на метър не е цената на кабела а токова е дал за да му го положат. Насочи се към алуминиевите кабели.
http://www.cablecommerce.bg/shop/bg/pro ... -1612-0009
Той и един километър канал няма да е без пари. Сложи и пясъка за възглавницата... Не виждам да паднеш под 10 хилки и то ако си правиш повечето работи сам. А вероятно ще е много повече.
:partyman:
0,96 лв ми беше цената на кабела с отстъпка. Относно полагането по дървета не е проблем той за това е създаден (самоносещ) http://www.cablecommerce.bg/bg/allproducts.php?catid=18 .
http://www.elbulgaria.com/c87/p36726/pr ... kabel.html Практически 2х16 на 850 метра напрежението ми е 230V При товар 3 kw спада на 210V. За колибата ми е идеално в някои села и толкова няма. Ако съм на теб ще се ориентирам към генератор+слънчеви панели+ветрогенератор.
gogo7777 - майстор
thinkpad написа:
hidrazin написа:
Не разбираш нали?
Разбирам. Калкулатора не е съвсем в час :) Квадратчета мога да попълвам грамотно. Ама е хубаво да писка, че хубаво тоя ток ще го пренесе, ама на края на линията не 240, ами 140V ще има. Следователно - тоя сценарий е неправилен.
:-D
Ужас.....калкулатора не писка........следователно е развален.
thinkpad - майстор
angel_ov написа:
0,96 лв ми беше цената на кабела с отстъпка. Относно полагането по дървета не е проблем той за това е създаден (самоносещ)
Къде си видял Електроразпределение да ползва дървета за електрически стълбове?
gogo7777 написа:
Ужас.....калкулатора не писка........следователно е развален.
Следователно - предпочитам да си го изчисля сам. Тия калкулатори са много общи и по-скоро информативни. :)
drastar - специалист
thinkpad написа:
hidrazin написа:
А трябва. Имаш да попълниш грамотно четири квадратчета!!! :partyman:
Какво да му имам вяра - той пада на напрежение по проводника не го признава. Все свети в зелено, дори 140 волта от 230 да пристигат. Тъкмо за уреди по Хамерикански стандарт. : :)
А, онова V% какво е :?:

:drinkers:

Тема "Помощ ток до вилата!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: