Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lz1mak - специалист
Iliev Labs написа:
Което не се лепи с фабрични лепила, по-добре не се занимаваи с него. Дихлоретан, тетрахлоретан - много са отровни.
Еталбонд и силикон няма ли да стане? Или силикон? Направи си експеримент.
ЩЕ опитам колкото е възможно да не вдишвам от изправенията. Пробвано със силикон /два вида плюс топлоустойчивия/ - ефекта е под въпрос.
hidrazin - майстор
Вероятно със силикона ефекта ще е не много добър. Използвай виброкит. Ти така и не каза защо ще обличаш облъчвателя и какъв модел е?
:partyman:
lz1mak - специалист
AAsat написа:
Този облъчвател ако е фабрично произведен не е ли предвиден да работи на атмосферни условия? Какво се разбира под добър изолатор за микровълните - да минават през нея почти без загуби ли? За каква честота става дума? Може ли снимка на облъчвателя ( размери ). Не става ли някоя кутия, която се отваря на две еднакви части и да се мисли само за някакво изпиляване за средната част и след това изолация?

Параболична антена на ЕлкоСтар, 2.4 гигахерца. Облъчвателя е добре замислен, само дето изолаторната му пластмасова кутия е пълен боклук, разпада се в почти 100% от случайте, просто ускорено изгнива. Сега ще снимам и прикача снимка.
Да, номера е микровълните да минават с минимални загуби през кутията, затова тя трябва да е от добър изолатор за микровълните. Дано сме полезни на колегите и тази идея за рециклиране на добрата антена послужи на повече хора.
Идеята за симетрична кутия, отваряща се на две части бе и моята идея. Почти сигурно ще стане с тези кутии, които имам под ръка /85х85х50/, ще стане 85х85х100. Малко обемно, но не е фатално. Белята е, че ще трябва да сложа доста дълги винтове да закрепят двете кутии лице в лице. От винт дълъг 25мм минавам на винт 110мм. Дългите винтове във фокуса на чинията, точно пред облъчвателя не е много добра идея за съжаление.
Благодаря за съдействието.

Прикачен файл

antennA.JPG
antennA.JPG (69.35 KиБ) Видяна 1615 пъти

Прикачен файл

DSC00391.JPG

Прикачен файл

antena111.JPG
antena111.JPG (52.34 KиБ) Видяна 1615 пъти
hidrazin - майстор
Тази ПКОМ кутия предполагам ще изгори по-бързо и от оригиналната. Ако повечето от старата кутия стои, минавай отгоре със шкурка и го омажи отвън с виброкит. Той е със стъклени влакна в него. Може да го напластиш колкото си искаш. После външното оформление си е по твой вкус.
Метални болтове във фокуса не са добра идея. Ако останеш на ПКОМ хората са измислили пластмасови болтове.
http://www.euroboltbg.com/
Аз и не знам за какво ти е да я отваряш ама...
Успех!
lz1mak - специалист
hidrazin написа:
Тази ПКОМ кутия предполагам ще изгори по-бързо и от оригиналната. Ако повечето от старата кутия стои, минавай отгоре със шкурка и го омажи отвън с виброкит. Той е със стъклени влакна в него. Може да го напластиш колкото си искаш. После външното оформление си е по твой вкус.
Метални болтове във фокуса не са добра идея. Ако останеш на ПКОМ хората са измислили пластмасови болтове.
http://www.euroboltbg.com/
Аз и не знам за какво ти е да я отваряш ама...
Успех!
Оригиналната кутия се разпадна само като я погледнах, напълно изгнила.
Ако успея да намеря разтворител за поликарбоната - минавам на него. Мерси за инфото за ПКОМ кутията, не съм ги ползвал до този момент и не зная колко издържат на слънце.
MIRO_073 - майстор
Тази кутия http://www.cablecommerce.bg/shop/bg/pro ... -3211-0003 е доказана на слънце от много интернет доставчици :-D

Ако случайно не се справиш с поликарбоната...
hidrazin - майстор
Тази да. Май съм мяркал такива. Иначе обикновените си горят.
MIRO_073 - майстор
hidrazin написа:
Тази да. Май съм мяркал такива. Иначе обикновените си горят.
Обикновено по стълбовете-влизат и излизат FTP-та :-D
hidrazin - майстор
MIRO_073 написа:
Обикновено по стълбовете-влизат и излизат FTP-та :-D
:? Сериозно? май съм виждал ама с UTP-та. :-D
lz1mak - специалист
MIRO_073 написа:
Тази кутия http://www.cablecommerce.bg/shop/bg/pro ... -3211-0003 е доказана на слънце от много интернет доставчици :-D

Ако случайно не се справиш с поликарбоната...

Супер! Радвам се на идея доказана в практиката, разгледах страницата, има и същия размер без щуцери - по-удобно в моя случай. Как се затварят тази кутия? Не виждам винтове.

Тема "PVC кутия за външен монтаж - разтворител" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: