• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
gogo7777 написа:
Та и без тоя термо....нам кео си печката ще работи безопастно.
На това всеки нормален човек не би обърнал внимание...
То ако беше така, никой не би сложил тоя башон там.
:partyman:
sinfon - специалист
hidrazin написа:
На това всеки нормален човек не би обърнал внимание... То ако беше така, никой не би сложил тоя башон там.:partyman:
Извинявай, ти имаш ли нещо общо с бръснаря в това видео? Да не сте роднини? Мрън-мрън. Няма угодия. Като вдовица за...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6X64N4BH73Y[/youtube]
gibined - напреднал
Привет на всички, пишещи и четящи в този форум!
Макар, че ми бе отнет достъпа /поредният изгонен / до този форум, не се стърпях и реших да драсна няколко реда.
В една по предна тема свързвахте /скачахте и прочие / разни фасунги!! В друга тема се занимавахте с термозащити.
Сега и в тази тема е същата "главоблъсканица" - как аджеба да вържем бушоня И съвети, съвети!!!
Макар, че е форум, и всеки има какво да каже, и да сподели / дори и да не е съвсем прав /, то някои господа се имат за вундер капацитети и искат само тяхното мнение да е миродавно, та дори се опитват и да обиждат тези, които им опонират! Или поредното мерене, на кого е по-по най!
Обикновено питащият пита за нещо / защото, да допуснем, че не го знае /, а вместо отговор, му се обяснява колко е тъп! Примерите за това са много и не е нужно посочването им.
Предлагам само hidrazin да отговаря на темите, защото той и така първи се включва в почти всяка тема, и гледа да е последният дал най правилното решение!!! А пък по темата, как ще го стиснете / със зъби или между краката / - всякак става, стига да го умеете, и да свърши работа!!! Някои вадят и с дупето си, забит гвоздей в дъска, защото го умеят! Така, че не подценявайте другите!
Всичко най добро и наздраве на всички! Таман си пия домашна сливовица с кисело зеле и домашно пушена сланина. Наздраве!
fox_vt - майстор
gogo7777 написа:
Предложението на Тинки си е надеждно и работещо. Кво не му аресвате...? :-D
Духалката има още една защита /биметална/ както и терморегулатор. Та и без тоя термо....нам кео си печката ще работи безопастно. Вентилатора е добре да се провери дали върти с номиналните си обороти, както подхвърли Хидразин.
Има биметална пластина таратанци .... само ако духалката е от профисериите, разбирай повече от 20 лв. Масовите боклуци имат само келявия термобушон и като затегне вента на първия месец и до там. Термобушон във духалка на кабели не съм видял обикновено са пресовани за слюдената подложка, което прави смяната му твърде тегава.
Та не махайте нищо ако не сте сигурни че е дублирано, щото пожарната докато дойде само кантала ще е останал от духалката.
gogo7777 - майстор
То ако беше така, никой не би сложил тоя башон там.
Слагат го, на всякъде го има....печки, кафеварки, кани за вода......требе на китайците да им върви бизнеса. :lol: 99,9% башона сдава багажа БЕЗПРИЧИННО :wink:
sinfon - специалист
gogo7777 написа:
99,9% башона сдава багажа БЕЗПРИЧИННО :wink:
Не е в 99% от случаите, но в 1 на 3 пъти бушонът изгаря поради деградация, не поради действителен проблем. Например аз имам един тостер, където той изгоря при включването му един път, без тостерът дори да е загрял.
gogo7777 - майстор
Има биметална пластина таратанци .
Поне 10-на съм разглобявал и ремонтирал. Имаха биметал непосредствено преди нагревателите. Даже ако не се лъжа някои имаха по два такива менталиви башони.....да не би някой от тях да не "сработи"....хитреци са китайците :wink:
chudenka - напреднал
Такаа, както казах стърчащо нещо останало от едната страна не ми остана, затова лустер клемите отпадат (а и не намерих никъде порцеланови, както и да е).

Имаше дупчици в пластините, аз ги разширих, понеже 3мм винтче не влизаше, направих кръгчета с крачетата на новия бушон и добре стегнах с въпросните винтчета. Сега не знам някакъв бъзик между вас за тези ръждясали болтчета ли си имате или е сериозно, но не са месингови, такива също не намерих, а са лъскави, т.е. сигурно са поцинковани. И да става някаква корозия, те служат само за притискане - реално ушичките на бушона се притискат към металната пластина, към която беше занитен предният бушон.

Печката работи, може да я отворя след време да видя ръждясали ли са болтчетата :partyman:

Има и биметална пластина (ако това е термостатът с врътка, който като се нагрее спира и се пуска след време пак).
gogo7777 - майстор
Има и биметална пластина (ако това е термостатът с врътка, който като се нагрее спира и се пуска след време пак).
Това си е термостата. До нагревателите няма ли още една пластина и още един башон?
Следващият ремонт отново ще е същият......изгорял башон. :wink:
zz_stefanov - майстор
gogo7777 написа:
Има биметална пластина таратанци .
Поне 10-на съм разглобявал и ремонтирал. Имаха биметал непосредствено преди нагревателите. Даже ако не се лъжа някои имаха по два такива менталиви башони.....да не би някой от тях да не "сработи"....хитреци са китайците :wink:
Биметала след n брой сработвания може да залепне. Не се *бавайте с чуждата сигурност.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Що е то (бушон)?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: