Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Тани - модератор
Най-вероятно релето за време е електронно и се управлява с ниско напрежение и ток недостатъчни да запалят глим лампата.
patz - напреднал
Тани написа:
Най-вероятно релето за време е електронно и се управлява с ниско напрежение и ток недостатъчни да запалят глим лампата.
... -> решение???
...-> поне някаква идея???
Тани - модератор
Ами освен да прекараш един допълнителен проводник между ключовете друго не се сещам , но идеята е много трудоемка!
patz - напреднал
Ами ако прекарам фаза от някъде другаде?... има ли някой идея как да стане? ...и какво ще се получи?
Trifun - специалист
patz написа:
Ами ако прекарам фаза от някъде другаде?... има ли някой идея как да стане? ...и какво ще се получи?
Ако прекараш фаза от другаде, имаш 2 варианта за свързване на глим-лампата : към тая фаза и единият проводник от ключа, и към тая фаза и към другият проводник от ключа.
В единият случай глим-лампата ще свети NON STOP (ако уцелиш чистата нула), а в другият случай ... честно казано - нямам идея - най-добре да го установиш пробно - взимаш една фаза отнякъде временно и опитваш - ако се получи, търсиш вариант за по-качествен и естетично издържан монтаж.
Тани - модератор
patz написа:
Ами нали точно това ти предложих в предния пост :-D
patz - напреднал
Тани написа:
patz написа:
Ами нали точно това ти предложих в предния пост :-D
правилно. благодаря и на двамата. ще пиша за резултата
Fori - специалист
Няма смисъл да хвърлиш толкова труд за прокарване на допълнителен проводник. Може би по добро решение е веригата на бутоните да управлява намотката на реле,а контактите на релето да управляват включването на стълбищ.автомат. Мисля че индикаторите ще успеят да се захранят през намотката на релето . Ако не се ориентитрате по обясненията ше Ви начертая една схема. Добавена схема (извинете за лошия чертеж).

Прикачен файл

11.JPG
11.JPG (22.21 KиБ) Видяна 3255 пъти
Последна промяна от Fori на пон окт 29, 2007 3:50 pm, променено общо 1 път.
krasiorocknroll - специалист
Ако стълбищното осветление е свързано правилно-би трябвало глимките в бутоните да светят,освен ако намотката на контактора или релето което управляват има голямо съпротивление.В този случай могат да бъдат използвани светодиоди с последователно свързано съпротивление 50килоома 2вата.Разбира се тези неща се свързват паралелно на бутоните.Успех! :wink:
patz - напреднал
Пичове, ама аз съм почти пълен дилетант в тая област... Справям се добре с работа по схема, но схема нямам... и честно - това за релете нищо не ми говори :( :?

Тема "Как да свържа стълбищните ключове (с индикатори) ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: