Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
MamaMy - майстор
Тази година за първи път съм само на ток и не смея да се оплача. Колкото-толкова. Всяка екстра се заплаща. Когато скока е толкова рязък ценово, както между отопление на дърва и отопление на ток, винаги боли. И двете си имат плюсове и минуси. Уюта който създава открития огън и пукащата дървесина само контрастира с постоянно виещия вентилатор и постоянното усещане, че е хладно. От друга страна са липсата на прахоляци и пушек и поддържането на постоянна температура. Липсата на хамалогия наклони везните. От екологична гледна точка обаче нещата не са цветя и рози. С печките на твърдо горива докато горят не се изхвърля почти нищо зимата. Сега на два дни по един плик с отпадъци. Ко
е тогава е по-екологично? Снощи гледах американски филм за един национален парк. Една огромна вила за 20-тина туристи Всеки ден си изгаря боклука. Съвсем официално си имаха печка на открито за тази цел. Вярно е, че американците не са много остри, но в разбирането за екология си приличам с тях. Екологията е отпечатъка който оставяме при обитаване на дадена територия. Преместването на замърсяването от едно място на друго както примерно прави електро-транспорта за мен е анти-екология. От тук и цената на енергията. Няма как да е евтина когато се произвежда от ДВГ.
hidrazin - майстор
пет мар 06, 2026 9:58 pmchapara написа:
Херцовете каква роля играят🤔
Ооооо... Голяма! Особено за тези дето са си турнали (играчка) в някое отверстие на тялото... :rock:
:partyman:
Baлepu - специалист
пет мар 06, 2026 8:01 pmhidrazin написа:
... (по-скоро КОЕФИЦИЕНТА на електромера диостанционно)...
Крайно несериозно - КОЙ ще го направи за да влязат някакви пари в някакви сметки на ЕРП, ЧЕЗ ... ??? Наистина ли някой си представя, че се изпращат такива "агенти" :?:
hidrazin - майстор
пет мар 06, 2026 10:06 pmMamaMy написа:
Няма как да е евтина когато се произвежда от ДВГ.
Ма е много по-скъпо кога е от перки и солари... + батериЙ... :-D
MamaMy - майстор
Съвсем скоро очаквам да те опровергая с поредния скок на горивата и най-вече метана. Др. Путин вече е заточил балтията. Сега само я размахва, но това е за засилка. Др. Ковачки ще приреве на умряло. И по-точно не той, а ние.
hidrazin - майстор
пет мар 06, 2026 10:25 pmBaлepu написа:
Крайно несериозно - КОЙ ще го направи за да влязат някакви пари в някакви сметки на ЕРП, ЧЕЗ ... ??? Наистина ли някой си представя, че се изпращат такива "агенти" :?:
Дрън, дрън, дрън... та ПЛЯСссс...
Казах че е възможно но не че го правят!
Ама това е много забавно:
КОЙ ще го направи за да влязат някакви пари в някакви сметки
Ще се "лъзне" да го направи тоя който МОЖЕ - демек ЕРП-тата.
И за електромерите с дистанционен отчет НЕ Е НЕОБХОДИМО да:
се изпращат такива "агенти"
От офиса и с мишката... :)

И за кой ли път ПАК:
Неверниците да си сложат контролни електромери.
Имам 5 (ПЕТ) електромера на мое има и претенции НЯМАМ.
hidrazin - майстор
пет мар 06, 2026 10:34 pmMamaMy написа:
... скок на горивата ...
Те горивата си скочиха въпреки неистовия вой на "правителството" дето щяло да вземе мерки...
Мерки и теглилки...
Справка - Fuelo
Всичкото е Пунта Мара. Правителството НЯМА интерес от ниски цени.
Има интерес от високи цени - по-високи данъци и приходи в бюджета.
А бюджета е кацата е мед която ще се разпредели по "хубост"...

Това с контрола на цените е за за ... шушляците.
Baлepu - специалист
пет мар 06, 2026 10:45 pmhidrazin написа:
КОЙ ще го направи за да влязат някакви пари в някакви сметки
Ще се "лъзне" да го направи тоя който МОЖЕ - демек ЕРП-тата.
И за електромерите с дистанционен отчет НЕ Е НЕОБХОДИМО да:
се изпращат такива "агенти"
От офиса и с мишката... :)
На мен това не ми звучи сериозно. Този "с мишката" не виждам как ще си прибере "разликата" от сметката на ЕРП-то. Реалният ѝ собственик не мисля, че ще тръгне да дели жълти стотинки с някакви мишкаджии. Още по-малко го виждам той самият да седне да прави подобни кокошкарски глупости :idea:
Контролен електромер ... и какво като според него е изразходвана по-малко енергия?

Тема "Високи сметки за тока?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: