• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 40
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
dyaneff - майстор
Gogo7777 нали не работиш за правителството.
gogo7777 - майстор
Не, ама задай тоя въпрос на други участници в темата и не само тая :-D Аз не я политизирам, а се придържам към съществото на темата.

Нещо те притеснява опита ли или само така си питаш :-D .
moimoimoi - майстор
едва ли работи за правителството,само че някой работи не са му ясни.
съпротивлението на нагревателя не е константа ,променя се с промяна на температурата
и от там се променя и консумацията , и всички сметки стават грешни :rolleyes:

за това вземи един хубав ампеметър и волтметър и мери и тогава смятай
и от къде ги набави тези 160 волта>?
gogo7777 - майстор
Дори и да се променя съпротивлението, няма никакво значение защото с един и същ нагревател топля водата при двете напрежения. Поради същата причина и да не са абсолютно точни показанията на мултицета е се тая. Сега не ми казвай, че часовника ми е менте :-D .

Нямам амперметър за АС. 160 волта взех от автотрансформатор.
dyaneff - майстор
Абе вЕрвам ти. Сега мисля над името на новия физичен закон в твоя чест.
moimoimoi - майстор
той хубаво е един и същ нагревателя ама аз нали ти обеснявам че съпотивлението му се променя
ти го мериш при 20 градуса с уреда
но като го включиш на 220 волта той се загрява много и съпротивлението му се променя
съответно при 160 волта се загрява по малко и съпротивлението му се променя по малко,но колко точно е никой не знае

затова докато не закачиш един амперметър и волтметър нищо не правиш ,само си топлиш вода

ще се самоцитирам отпреди няколко страници за да видиш как се променя съпротивлението на крушка с промяна на напрежението върху нея
"крушка от 60 вата

опит 1:
напрежение-241 волта
ток-0.26 ампера
изчислена мощност-62.66 вата
изчислено съпротивление в работно състояние:926,92 ома

опит 2:
напрежение 195 волта
ток-0.22 ампера
изчислена мощност 42.9 вата
изчислено съпротивление в работно състояние:886.36 ома"

пп: а сега меря съпротивлението на крушката при 24 градуса е 60 ома
Последна промяна от moimoimoi на вт фев 12, 2013 8:28 pm, променено общо 3 пъти.
ivanovbg - майстор
gogo7777 написа:
Дори и да се променя съпротивлението, няма никакво значение защото с един и същ нагревател топля водата при двете напрежения. Поради същата причина и да не са абсолютно точни показанията на мултицета е се тая. Сега не ми казвай, че часовника ми е менте :-D .

Нямам амперметър за АС. 160 волта взех от автотрансформатор.
Може би по точно ще е ако сравниш показанието на електромера с едната и другата кофа.
AAsat - специалист
Само че електромера включен след автотрансформатора.
LazarGanev - "Велик майстор"
А бе и аз преди няколко страници доказах, че поради промяната на съпротивлението в зависимост от температурата, електромера върти повече за една и съща енергия при по-ниско напрежение, ама никой не се задълба и не се замисли :)
ivanovbg - майстор
AAsat написа:
Само че електромера включен след автотрансформатора.
Защо да е след? Ако вярно се харчи повече ток ще си покаже и преди.
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 40

Тема "По-ниското напрежение "върти ли" по бързо електромера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: