• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 48
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gogo7777 - майстор
Не беее, давам фронт за изява на някои. Така и така сме тръгнали да нищим "физика 9-ти клас", та да шибна в темата и другите неизвестни величини, за да можем да съставим уравнението Кракра/ват=? И естествено да изчислим точно и прецизно

:drinkers:
MamaMy - майстор
Както са тръгнали някои хора, още съвсем малко им остава и ще започнат да смятат величината ват/см шев/лв надница/ракия* литър изпит в неделя :lol: .
Свестете се! Ударете си един два шамара! Сега същото и на превъзбуденото си его!
Оказа се, че не само великите електричари, но и също така превеликите псевдо ел. проектанти не виждат по-далеко от егото си. Тръгнали да ми смятат относителна величина като разхода на апарата без оператора. Такъв апарат не харчи нищо, но и не прави нищо. Разхода на оператора обаче съвсем не е отностелен. Горе долу е константа. Тук вече оценката зависи от цените на близката скара-бира. Ако е Хилтън е едно, ако е при бай Пешо е друго. Има и други променливи величини, но те съвсем не са разглеждани в темата.
hidrazin - майстор
пон дек 11, 2023 10:28 pmMamaMy написа:
Тръгнали да ми смятат относителна величина като разхода на апарата без оператора.
И това го има но все пак не.
Самата "идея" на първи пост от въпросната Габи е колко МАКСИМАЛНО може да изстиска оператора от клетата Кракра за един АСТРОНОМИЧЕСКИ час работа.
Демек колко може да я "набута" с ток от въпросната Кракра за един час работа.
Работа, а не непрекъснато заваряване, защото е невъзможно с тази машина.
Задачата предполага много съвестен оператор дето не се влияе от близката скара-бира, Хилтън и Бай Пешо.
Това се опитвах да покажа и сметна. Ако си помислил нещо друго - извинявай!
:partyman:
P.S. Преди мноооого години имах предполагаемо същия случай.
Реших пред блока да си слагам гаражна клетка, от тези металните. Ама на монтажниците им трябваше ток който нямаше от къде да им осигуря.
Помолих едно магазинче дето е под блока да им даде да си включат удължител и да се захранят.
И беше направо същото - аз не знаех колко да им платя за използваната електроенергия, те не знаеха колко да ми искат.
Е, дал съм им примерно 5 кинта. Един кинт за тока и 4 кинта за това че не са ми отказали и са точни.
Вероятно и дадения случай е аналогичен...
gogo7777 - майстор
Ами да започваме да смятаме....
....монтажник и половина харчат лев и половина, колко струва гараж и половина?
Айде да ви видя? :lol:
Гледал съм един, къде харчеше две бири на час. В почивката, за около 10 минути, намятваше хастар, 2м2 някъде, направо с лопатата. Тегли с мастара, попълва тук-там и отваря едната.
Не зная колко му плащаха, както и цената на завършена мазилка квадрат и половина, но си беше Майстор и половина.. С мистрията просто рисуваше, сача.
BLUEPUPIL - майстор
26 страници се унижавате с незнание.
И....... се появи твърдение, което Ви
свали гащите.
:butthead:
пон дек 11, 2023 3:20 pmgogo7777 написа:
Да ама според технолога на заваряване детайла трябва да се завари с
определена топлинна енергия при определена скорост за да не се превишава (вкараната в шева) енергия в критичната зона на заваряване.
What is the energy of welding?
In case of an arc welding, it is arc energy input. Arc energy input is defined as the quantity of energy introduced per unit length of weld from a traveling heat source, as is the case with welding. The energy input (heat input) is expressed in joules per meter or millimeter.

Прикачен файл:
4.jpg

===============================

Прикачен файл:
1.jpg

125А
25V
Speed=120mm/min
Heat input (kJ/mm)=1.56
1.56(kJ/mm)х120(мм)=187.2(kJ/min.)

Прикачен файл:
2.jpg

3.12кW
Баба Кракра:

Прикачен файл:
3.jpg

3.12kW / 0.5=6.24кW
пет дек 08, 2023 2:56 pmBLUEPUPIL написа:
Не по-малко от 6kW на час=6kWh
Не по-малко от 100W на минута=6000 J/min(joule/minute)
Какво ел. $асиране!
:rock:
Свърши тоалетната хартия!
:prayer:
ДТЗ-то прочете тъпните на куку
и пипи, изпадна в ел. депресия и
.......пак изключи.
Махайте ги тия сричковци, че ще
останем без тоци по празниците.
Аууууууу, страшна ел. простотия!
:vom:
valentino76bs - майстор
АУУУУУ баууу мяуу стига си вил като отманлииски чакал ,че ми писна да ти чета тъпотиите.....има ПРОСТ въпрос дай прост отговор.
За 1 час колко стинки, левчета ще изяде тоя боклук според теб....при нормално заваряне
Баси и глупавата тема честно.....
Andri01 - майстор
"...при нормално заваряне
Баси и глупавата тема честно....."
"нормално" зависи от 5-6 фактора: квалификация на заварчика,дебелина на електрода,ток и напрежение при работа,температура на околната среда/ лято/зима на открито/, дължина на захранващия кабел и тези на за работата. Написах нещо,но освен глупостите на онези двамата,никой не обърна внимание. : как не се намери един с такава машина да направи експеримент и да отговори на тези въпроси. Всичко друго са лукуми,copy-past от Google, обиди и биене в гърдите-"всичко мога,всичко знам"!! :partyman:
hidrazin - майстор
вт дек 12, 2023 5:56 pmBLUEPUPIL написа:

Прикачен файл:
3.jpg
3.jpg (8.41 KиБ) Видяна 279 пъти

3.12kW / 0.5=6.24кW
Ти май тотално изтрещя и започна да си измисляш нова електротехника ли?
Я бегай да четеш как се смята енергията и в какво единици. Можеш да четеш и ТУК и ТУК
В твоя случай онова дето получаваш не е 6.24кWh а е 6.24 kVARh щото си включил и фактора на мощността.
А реактивната енергия е паразитна и само циркулира в мрежата. Демек взел си 6.24 ама си върнал 3.12 в мрежата ... :lol:
Дори и начина ти на смятане е напълно погрешен. НЕ МОЖЕШ да слагаш фактора на мощността към параметрите на дъгата.
Фактора на мощността се слага/смята към първичната страна на електрожена, так където е ръгнат в контакта.
Ето ти нагледно какво е реактивната енергия. Тази картинка я знаят всички дето са учили електротехника и имат знания в тази област.
За теб естествено НЕ СЕ ОТНАСЯ.
Прикачен файл:
Реактивна енергия.png

вт дек 12, 2023 5:56 pmBLUEPUPIL написа:
26 страници се унижавате с незнание.
И....... се появи твърдение, което Ви
свали гащите.
:butthead:
И ся к'ва я мислише, к'ва стана - пак ти свалихме гащите и се наредихме ... изотзад. :-D
:partyman:
P.S. Блуе, вземи се спри. Няма как да докажеш неверни неща. Колкото и да ти се иска.
Още повече че нямаш и основни, елементарни познания в тази област.
И на всичкото отгоре се Фърли в едни дълбоки води с реактивната енергия и там съвсем ще го... :x
P.S.2 И не ми тикай какво пишат в ТОЗИ ФОРУМ.
На краставичар краставици........
Кемо, мойш тъй или кот та излъжат на американски се е вярно?
Копни и ти нещо де!
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 48

Тема "Колко ток харчи електрожен Кра Кра 160 А , на час и колко вата е" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: