• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
moimoimoi - майстор
колега Virtuozo явно е време да си ъпгрейднеш версията си за изисквания
нали трябва да е весело в форума , без да има засегнати :lol:

инъче в интерес на истината преди 2 години на един хотел срещу 4 литра бира на ден научих зидарите да оставят разтояние между тухлите на височината на която минават хоризонталните кабели- и така като има леко разтояние 1-1.5см и много лесно се вкарват мостовите кабели през дупките на 4-ките тухли
torbalan - Дървен философ
ето няколко снимки...

те хронологично са точно обратно на реда, в който са показани, ама не е важно....

Прикачен файл

PICT0620.jpg
PICT0620.jpg (81.4 KиБ) Видяна 5927 пъти

Прикачен файл

PICT0618.jpg
PICT0618.jpg (96.38 KиБ) Видяна 5929 пъти

Прикачен файл

PICT0619.jpg
PICT0619.jpg (73.73 KиБ) Видяна 5929 пъти

Прикачен файл

PICT0621.jpg
PICT0621.jpg (66.93 KиБ) Видяна 5929 пъти

Прикачен файл

PICT0622.jpg
PICT0622.jpg (71.05 KиБ) Видяна 5929 пъти
sasooooooooo - "специалист"
Нямаш място от страни за гипса и от горе за проводника.
А ако конзолата се падне на снадката на тухлите?
Как ти се отразава прахта?
rulom - модератор
Взел си корона която е точно по диаметъра на конзолата.Като направиш нужния отвор наклони машината с короната, както е вътре наляво, надясно, нагоре и надолу за да направиш отвора по широк и да има място за гипс, както каза Сашо, също трябва и с чук и секач да откъртиш малко отгоре за да има място да мине кабела и да влезе в отвора на конзолата.
Опашката на короната с нея ли ти я дадоха или отделно я купи, щото за ел. конзоли има съвсем къси опашки.Голямата опашка е много полезна за твори за ВиК също и за тръбния пт на климатиците, ма и така става. :wink:
Успех !
Virtuozo - специалист
По важното е че се видя какво представлява въпросната глава,видя се че прави идеални цилиндрични отвори,близко до ума е и че освен това стават по лесно и по-бързо от ръчно млатене или с къртач-хубави и полезни снимки благодаря.
Някой ако копае канали скоро със съответния накрайник нека и той да снима.В 21 век живеем все пак,независимо професионалисти или самодейни дейци всички трябва да познаваме поне тези елементарни неща. Ерата на семейство Флинтстоун,би трябвало да е останала назад в годините,дори в страните с развит социализъм,като България :wink:
rulom - такава имаше в магазина... друга не намерих изобщо...
короната е 17 лева, а опашката - 11. Продават се отделно.
марката е RIDER
sasooooooooo - с тази корона и ударнопробивната машина прах не се дига кой знае колко...

ако се падне между тухлите - ами имам и тесла... рацапраца и дупката е готова ;)

в този тип четворки като моите да се копаят дупки за конзоли е песен...

аз тази я пробих с коронката само от любопитство да видя какво ще се случи...
иначе с теслата аналогична дупка (с предостатъчно място за гипс) я правя за около секунда - две :-)

мисля, че и между две тухли ще успея да я пробия....
защо
защото правя нещо, което най-вероятно е в разрез с всички правила за безопасност...
с едната ръка държа перфоратора за дръжката, а с другата - боркоронката за опашката....
по този начин я държа доста устойчиво и не и давам да шава...

не съветвам никой да прави така, защото може да се окаже опасно...
на мен кожата ми е много суха и опашката на коронката се върти в ръката ми леко и без да грее...
rulom - модератор
С каналокопача стават доста добри канали, както и по-бързата им направа.Държейки го под съответен ъгъл може да се направят както по-плитки канали за ел.инсталация, така и по-дълбоки за PPR тръби.
при мен повечето канали се копаят в мазилка...
и ползвам парче винкел... става за секунди (все пак сто кила съм, като натисна винкела - направо рисувам в мазилката)

в четворките ще се спасявам някакси, но там почти няма канали...
rulom - модератор
Забравих да спомена за прокарването на кабели в каналите на тухлите, тъй като това е същността на темата:wink:
Виждал съм това малоумно изпълнение на живо :lol:
В един новостроящ се ресторант-хотел трябваше да направим големи отвори за вентилацията.След счупването на тухлите се показа цяла мрежа от такива кабели..............изрязах ги с кеф :-D
Обикновено когато ми се налага да пробивам отвори в стена първо разкъртвам или разчовърквам мазилката до тухла.Достигайки тухлата подхващам машината смело и напъвам на къртене или прорязване на отвор с короната.Направете си сметка какво ще стане като се докачи скрития кабел в каналите на четворките.
хаха
ми ко ще стане...
ще падне бушона и ще си търсиш нов свредел...

иначе - и аз смятам да ги прокарам (всъщност вече прокарах част) в каналите на четворките...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10

Тема "Как се копаят канали за ел.инсталация?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: