Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gtg1977 - специалист
vessys,спокойно през един предпазител минава само фаза или само нула.Няма шанс да са и двете.С усукването на двата кабела просто шунтираш/игнорираш/предпазителя-нищо повече.
fikata - майстор
gtg1977 написа:
vessys,спокойно през един предпазител минава само фаза или само нула.

-нищо повече.
:supz:
Последна промяна от fikata на ср фев 23, 2011 7:25 am, променено общо 1 път.
gtg1977 - специалист
Какво искаш да кажеш :?
vessys - напреднал
да ви кажа момчетааа,много се обърках,та сега не смея да пипна :? или аз съм мн тъп, :roll: ами хайде ще потърся ел техник,да ме одруса едно хубаво,ама да знам чее ще остана жив :lol: ,мойта първоначална идея беше бушона да се смени с някакъв друг вид,към който няма начин да се закачат наглите типове,ама нали хич не ги разбирам,та не съм сигурен може ли да стане така,мъчих се да ви ппокажа таблото на снимка,обаче неможах да я кача, и тъй де,сега отварям вестника и ще търся компетентни хорица,много благодаря за отговорите вии,просто наистина се обърках :) #-o
valmet - специалист
vessys написа:
сега отварям вестника и ще търся компетентни хорица,много благодаря за отговорите вии,просто наистина се обърках :) #-o
Колега,ако беше споменал от къде си,вярвам че все някой от форума щеше да ти свърши работа,а не да търсиш по обяви.Защо от тези които ти помагаха със съвети да не изкарат за единия хляб?
fikata - майстор
Защо от тези които ти помагаха със съвети да не изкарат за единия хляб?
Ти би ли се доверил на всички,които "помагаха със съвети" ?
Аз - не..
:)
8180 - майстор
Колега vessys,
Няма да се потискаш. Тоците не са много лесни, а най- неприятното е, че са опасни.
Допускам, че "врагът" е по-печен, което усложнява ситуацията.
Доста идеи са дадоха, добри или не толкова, но ако не се чувстваш разумно уверен, по-добре да извикаш, ако не майстор, някой по-разбираш приятел.
При всички случаи, дори и да не разбира, не е лошо да има някой наблизо при тези операции.
Хубаво и да споделиш, ако решиш да действаш Направи сам.
Така - за снимките има цяла тема - опитай:
viewtopic.php?f=15&t=5265&hilit=%D0%BA%D0%B0%D1%87%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B8
Една безопасна идея Направи сам, която временно може да ти е полезна.
Предполагам "врагът" изключва от външното табло захранването докато мърсува, а инсталацията му е видима или почти. Възможно е в режим "кражба" техния централен "бушон" да е видимо изключен.
Та, един индикатор за прекъснало захранване може да те сигнализира да погледнеш. При мен един телевизор сам я прави тази работа. След спиране и пускане на тока - сам се включва. Може да се помисли и за друго.
Натам, според ситуацията - или отиваш да ги "трепеш" или опитваш Полиция или др. да им състави Предупреждение.
Успех.
valmet - специалист
fikata написа:
Ти би ли се доверил на всички,които "помагаха със съвети" ?
Аз - не..
:)
Ако ще изпадаме в подробности,аз също не бих.Но средно интелигентен човек,който е заинтересован,лесно може да отсее глупавите съвети.
Лично аз не съм толкова на вътре в материята Електротехника,но поне от обща култура бих се справил с проблем,като на колегата,ако е в моето табло(не бих си вадил хляба с това).От друга страна съм се ориентирал кой от тук присъстващите в този раздел са наясно с "тоците" и мога да се доверя на съвета му.
Пожелавам на колегата да се справи с проблема си!
bonebiker - напреднал
Не е за Любители :? да знаеш ама ако се пробваш сам
1 отиващ и изключваш предпазитела на Енергото а в общото табло двата извода на твоя бушон свързваш здраво един за друг и ГИ ИЗОЛИРАШ надежно (да не се закачат там комшиите :finga: ) и си :rock:
bulhomes2 - майстор
splitservice написа:
Може да е малко смешно, но фаза и нула накъсо и........... :-D . (Не го експериментирай), че ако не внимаваш прави точкова заварка
Тоя пост разколеба човека. Дотогава всичко вървеше наред. И защо го пусна като няма шанс за късо, ако спазваше указанията на съфорумците досега?

Тема "бушон?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: