Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fox_vt - майстор
Той колегата сами явно не е виждал едновремешните нагреватели тип лъжичка за чай и кафе :-D
Krass - майстор
В режим на късо работят само токовите трансформатори.
да наистина са ми малки знанията, тъп съм но за сметка на това съм много упорит... това което ми трябва е устройство с което мога да правя експерименти като настройвам тока и напрежението по мое желание с цел електролиза(доколкото разбрах вече това не е баш късо) ама какво ще да е това устройство - питам по-знаещите :)
Krass - майстор
Не съм сезанимавал галванотехника,но ако знаеш приблизително какво напрежение ти трябва и какъв ток, тук все ще измислим нещо.Само като идея: латер, мощен траф(примерно траф за електрожен) и грец.
това е проблема че точно това искам да разбера - какво напрежение и ток ми трябват. затова ми трябва нещо с което да опитвам. от опитите с бракувано захранване на PC установявам че ми трябват повече ампери... аз един път да разбера какво ми трябва после ще се измисли нещо...
благодаря все пак за идеята (bow)
може би ви затрудних със задачата... щом като не е късо (стефанов) тогава след греца трябва просто да свържа само регулируема схема за ограничаване на тока ?
fox_vt - майстор
Проблема не е в схемата а в това че ти трябва траф с доста големи размери държащ на 50А това е доста скъп траф.Може и някакво импулсно захранване но и там пак скъпо.Най евтино ще ти излезе ако имаш електрожен само си намираш грец а тока ще го ограничаваш по някакъв начин,може и електронно като разбира се ще вържеш схемата за ограничаване на първичната намотка на трафа.
да речем че намеря траф издържащ 50А. греца го имам(издържа 1200В 55А) проблема ми е схемата за регулиране на напрежението и тока... Имам достъп до елементи SMD и TH, но проблема ми е в регулируемата схема...
MamaMy - майстор
Споко! Имам подходящата схема. Само намери траф.
fox_vt - майстор
Колега тая схема е за 6А максимален ток а човека иска до 50А токове да регулира.Предвид тея мощности схемата за по евтино би трябвало да е в първичната страна на трафа,не че не може да се сложат достатъчно мощни тиристори и на вторичната ама е по скъпо.

Тема "самоделен електрожен съвети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: