• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
alsted - майстор
И какво съпротивление трябва да се достигне? 600Ω достатъчно ли е?
fikata - майстор
Силови и осветителни инсталации минималното изолационно съпротивление е 0.5МΩ.
FM STEREO - специалист
1kΩ. на волт, при 230v,минималното съпротивление не трябва да пада под 230kΩ. (0,23MΩ.)
valentino76bs - майстор
Та да споделя мнение от приключението :) Изпълнението на този бойлер определено ми хареса!Нагревателя го развих лесно с тръбен ключ след като махнах голямата пластмаса обхващаща долния край на бойлера иначе голямата гайка е 62мм не зная това ключ 62 ли се води?За ел. частта просто за 8 годишен/3кв/ бойлер си е просто перфектна кабелите и обувките са много добре не са пипани или сменяни грамотно е направен и ключа също не е сменян.Стария нагревател понеже е като серпентина около тръбичката за осезателя се беше слял като едно цяло от котлен камък имаше и около две кофички/ кисело мляко/ вътре също.Имахме нов нагревател сложихме него ,че стария искаше търкане ама го запазихме де :).В основата на гайката си има гумена гарнитура така ,че не се налага калчища или лента !Та така :-D
ico_3 - специалист
Здравейте,бойлера ми не иска да топли водата когато е на ток,дали е изгорял нагревателя.Как да разбера?Бойлера е Sunsistem.
fikata - майстор
:-D
Първо трябва да се провери дали "идва ток" до нагревателя по веригата :предпазител-ключ -карантията на бойлера/ключ,термозащита,терморегулатор,опроводяване/При тези бойлери термозащитата и терморегулатори са комбинирани в един компактен елемент-двойна термична защита.
Ако да, следва проверка за изправността на нагревателя.
ico_3 - специалист
Благодаря за бързия отговор.Ток предполагам че отива понеже лампата на ключа светва.Освен ключа за вкл/изкл няма нищо по него даже не знам градусите от къде се нагласят.
fikata - майстор
ico_3 написа:
Благодаря за бързия отговор.Ток предполагам че отива понеже лампата на ключа светва.Освен ключа за вкл/изкл няма нищо по него даже не знам градусите от къде се нагласят.
Струва ми, че нямаш необходимата квалификация и подходящи инструменти за да вървиш нататък и да откриеш причината защо не ти загрява бойлера. Съвестно ми да ти давам повече напътствия.
Колкото и да лесен за откриване на ел.повреда на един тривиален масов ел.уред като бойлер, все пак е необходима и минимална електроквалификация на този,който се заема с това.
Най вече за неговата лична електробезопасност и за тази на които след това ще ползват този уред.
Ако пък греша и ти имаш квалификация и необходимите инструменти/ освен клещи отверки ,фазомер/фазоуказател, пробна лампа, мултицет/ съм готов да ти се извиня и да продължа да опитам със съвети как да откриеш причината за неизправността на бойлера.
krasi92 - майстор
Отваряики капака отдолу има кръгъл терморегулатор в които влизат жиците от ключа.На въпросният терморегулатор до скалата за определяне на температурата до която да загрява бойлера водата има скрито бутонче което можеш да натиснеш с химикалка или нещо друго тънко.Задължитлно манипулацията се прави при изключено напрежение.Често се случва ако водата се подгява през серпентина температурата да е по висока и термичната защита да изключи.На въпросната марка бойлери съм имал случаи още при пускането на бойлера да се налага смяната на терморегулатора щот не работи и при всяко подгрване термозащитата се изключва
ico_3 - специалист
По принцип набора от иснтрументи ги имам но съм далеч от мисълта да го ремонтирам сам.Понеже е вързан към сл.колектор и котел не знам електротехник ли да викам или ми трябва друг майстор.Пък има и друга в нашия град майсторите много мразят да поправят нещо което не е купувано или монтирано от тях. :-D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9

Тема "нагревател за бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: