Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
alsted
- майстор
85 мнения в "нагревател за бойлер"
valentino76bs
- майстор
Та да споделя мнение от приключението
Изпълнението на този бойлер определено ми хареса!Нагревателя го развих лесно с тръбен ключ след като махнах голямата пластмаса обхващаща долния край на бойлера иначе голямата гайка е 62мм не зная това ключ 62 ли се води?За ел. частта просто за 8 годишен/3кв/ бойлер си е просто перфектна кабелите и обувките са много добре не са пипани или сменяни грамотно е направен и ключа също не е сменян.Стария нагревател понеже е като серпентина около тръбичката за осезателя се беше слял като едно цяло от котлен камък имаше и около две кофички/ кисело мляко/ вътре също.Имахме нов нагревател сложихме него ,че стария искаше търкане ама го запазихме де
.В основата на гайката си има гумена гарнитура така ,че не се налага калчища или лента !Та така 

fikata
- майстор

Първо трябва да се провери дали "идва ток" до нагревателя по веригата :предпазител-ключ -карантията на бойлера/ключ,термозащита,терморегулатор,опроводяване/При тези бойлери термозащитата и терморегулатори са комбинирани в един компактен елемент-двойна термична защита.
Ако да, следва проверка за изправността на нагревателя.
fikata
- майстор
ico_3 написа:Благодаря за бързия отговор.Ток предполагам че отива понеже лампата на ключа светва.Освен ключа за вкл/изкл няма нищо по него даже не знам градусите от къде се нагласят.Струва ми, че нямаш необходимата квалификация и подходящи инструменти за да вървиш нататък и да откриеш причината защо не ти загрява бойлера. Съвестно ми да ти давам повече напътствия.
Колкото и да лесен за откриване на ел.повреда на един тривиален масов ел.уред като бойлер, все пак е необходима и минимална електроквалификация на този,който се заема с това.
Най вече за неговата лична електробезопасност и за тази на които след това ще ползват този уред.
Ако пък греша и ти имаш квалификация и необходимите инструменти/ освен клещи отверки ,фазомер/фазоуказател, пробна лампа, мултицет/ съм готов да ти се извиня и да продължа да опитам със съвети как да откриеш причината за неизправността на бойлера.
krasi92
- майстор
Отваряики капака отдолу има кръгъл терморегулатор в които влизат жиците от ключа.На въпросният терморегулатор до скалата за определяне на температурата до която да загрява бойлера водата има скрито бутонче което можеш да натиснеш с химикалка или нещо друго тънко.Задължитлно манипулацията се прави при изключено напрежение.Често се случва ако водата се подгява през серпентина температурата да е по висока и термичната защита да изключи.На въпросната марка бойлери съм имал случаи още при пускането на бойлера да се налага смяната на терморегулатора щот не работи и при всяко подгрване термозащитата се изключва
ico_3
- специалист
По принцип набора от иснтрументи ги имам но съм далеч от мисълта да го ремонтирам сам.Понеже е вързан към сл.колектор и котел не знам електротехник ли да викам или ми трябва друг майстор.Пък има и друга в нашия град майсторите много мразят да поправят нещо което не е купувано или монтирано от тях. 

Тема "нагревател за бойлер" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература