Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
alsted - майстор
Това с биметалната пластина фактически е по време. Промяната на пусковия ток - в какви граници (проценти)?
GalinBelos - специалист
Изображение

Ето ти схема с един кондензатор .Трябва ти допълнително една лустер клема и един проводник .
Колкото до Circuit Breaker , това до колкото разбрах от диагонално четене на английски , си е един най-обикновен автоматичен предпазител . Има в себе си МТЗ и термична защита .

http://electronics.howstuffworks.com/ci ... eaker2.htm
valentino76bs - майстор
alsted написа:
Това с биметалната пластина фактически е по време. Промяната на пусковия ток - в какви граници (проценти)?
Не е по време защото не знаеш за колко време ще се развърти мотора,т.е. не винаги е едно и също времето.Ако не може да се развърти мотора релето няма да прекъсне пусковата.Компресорите на хладилниците са с едни хапчета/позистори /след като загреят и прекъсват веригата на пусковата ,и при опит да пуснеш компресора след кратко време когато е спрял изключва защитата защото тръгва без да е включена пусковата.След като истине хапа се включва пусковата при старт и така.....
alsted - майстор
Не случайно ви питах за стойности. На мен тези решения ми изглеждат като "по време". Знам за при хладилници и старите перални. И винаги съм смятал, че е точно по време. За пример: един трансформатор - при включване в първия момент тока скача и след миг се нормализира. Бе да има какъвто и да е въртящ момент :idea: За знаенето на неоходимото време за развъртане - защо да не се знае - конкретния двигател тръгва винаги под един и същ товар. Изобщо това с времето се прилага доста често. Едно време имаше схемичка със стартер от луминисцентна лампа. "Пчеларите" сигурно са я архивирали, но не ми се рови. Все пак това е лично мнение. Не съм се задълбочавал в сметки и ще ми е интересно да видя някаква зависимост в изменението на пусковия ток от развъртането на двигателя.
valentino76bs - майстор
alsted написа:
Не случайно ви питах за стойности. На мен тези решения ми изглеждат като "по време". И винаги съм смятал, че е точно по време. За знаенето на неоходимото време за развъртане - защо да не се знае - конкретния двигател тръгва винаги под един и същ товар. Изобщо това с времето се прилага доста често. .
Според мен не е така,защото в зависимост от режима и приложението развъртането не е едно и също.......А за време може да се превключи звезда триъгълник примерно.Не случайно ти дадох схемата на помпа ГРУнДФОС ,задай си въпроса винаги ли развърта мотора за едно и също време,въпреки ,че аз имах преди време такъв проблем и го направих с реле време/защото управлението и това токово реле струваше 500 600 лева/ и досега няма проблем.
alsted - майстор
В тази тема са разгледани различни начини за пусковата ... и все на принципа: "кратковременно подаване на захранване". Всички методи реално вършат работа. Ти самия го потвърждаваш.
Нямам против да ми покажете зависимостта на пусковия ток от набирането на оборотите! За мен релетата сработват просто за кратко от големия ток, който протича преди създаването на противо ЕДН (като при трансформаторите). Плюс съответната инерционност - време достатъчно за развъртане на малки двигатели.
emo_peev - специалист
Ето снимка на кондензатора, чак сега успях да я кача:
Прикачен файл:
IMAG0946_1.jpg
GalinBelos - специалист
Сигурен ли си че това са два кондензатора в един корпус? На мен по снимката ми прилича на единичен кондензатор.
Върху корпуса на кондензатора трябва да има нарисувана схемичка , можеш ли да я пуснеш ?
alsted - майстор
Не е лошо да четеш назад :idea: Не забеляза ли, че в твоя чест се е водила цяла дискусия :stock1:
Виж какво ти казвам тук. Този кондензатор и според мен изобщо не е двоен. Мерни на съпротивление между всички изводи и ни осведоми за резултата ако обичаш.
hidrazin - майстор
И да тия пуска и да не ти я пуска това си е единичен кондензатор. Сигурно не е оригиналният. Ако оригиналният е бил двоен де, а не два отделни.
:partyman:

Тема "Помощ за свързване ел.двигател на въздушен компресор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: