hidrazin написа:вземи го прасни с чука и после ни кажи какво друго освен кондензатор си намерил вътре.И това ще стане, но не с чука, а финно и нежна.

Преди години, когато някой от касовите апарати се захранваха с 9V AC адаптори, за една година 10-15 процента даваха фира. Имах една торба с адаптори, защото ми се свидеха да ги изхвърля, но това е болест, от която сме болни май почти всички тук.
 Един ден реших, че им е дошъл реда. С една ножовка направих по един прорез от всички страни и отворих първия. Вътре само един трансформатор и това жълтото кондензаторче. Меря трафа - здрав! Отпоих кондензатора, запоих трафа директно на 230-те волта и на изхода се появиха 9-те волта. Теглих една дълга па тъпка българска на китайския "кондензатор" и сега имам към 15 кг. адаптори 230 V на 9 V  АС.  При това работещи!
 Един ден реших, че им е дошъл реда. С една ножовка направих по един прорез от всички страни и отворих първия. Вътре само един трансформатор и това жълтото кондензаторче. Меря трафа - здрав! Отпоих кондензатора, запоих трафа директно на 230-те волта и на изхода се появиха 9-те волта. Теглих една дълга па тъпка българска на китайския "кондензатор" и сега имам към 15 кг. адаптори 230 V на 9 V  АС.  При това работещи!  
Явно се разчита на кондензатора да прекъсне при пикове над 275 V.