Режим на тока съм преживял, но режим на водата не съм
Първата ни пералня, която беше купил тате беше "Перла 03". Запомнил съм я, че постоянно имаше нещо за ремонт по нея и все идваха от "Битова техника" да я правят
. Като се ожених си купих "Вятка"... излезе много здрава машина, един маншон на вратата само съм сменял и така я подарих работеща на един колега. Сега перални колкото иска човек и по-евтините като си изкарат гаранцията не си заслужава да се ремонтират като се повредят 
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
plamen6703
- майстор
33 мнения в "Проблем с пералня Перла 5"
lov
- майстор
Моята излезе здраво куче с изключение на казана който се проби но то жинЪта си беше виновна.
Често забравяше да ми изтръска джобовете и все някое желязо плацикаше вътре и единия път една голяма видия беше събрала на купчина и нагревателя. Та като се надере емайла спасение няма от корозията. Бях известно време началник цех на пералня и химическо чистене. Имаше няколко такива за специални неща. Бяха им изгнили ламарините но докато бях там ни една не се е налагало да се ремонтира. А там голямо яздене и никой не пази. Явно всичко е било и до късмет.
Hoвoceлckи
- майстор
Късмета беше основно с казана. Обикновено протичаха на заварката на планката за окачване на двигателя. Друг типичен проблем (при по-старите "04") беше "коксовия лагер". После със семерингите също беше проблем като протече веднъж. Много трудно попадах на читави такива. Същата работа и с помпите им.
Това с контактора съм го виждал, но е абсолютно безсмислено (поне при сръбските програматори). Имам действаща и ползваща се и в момента "04". Никога не е имало проблем там. Нагряваха понякога на пресостата (през него минава токът на нагревателя).
За "тръгването да простират" основно причината си беше в ползвателките. При по-малко пране си пишеше да не се ползва центрофуга (все пак тогава още не беше навлязъл "софстарта"...).
Това с контактора съм го виждал, но е абсолютно безсмислено (поне при сръбските програматори). Имам действаща и ползваща се и в момента "04". Никога не е имало проблем там. Нагряваха понякога на пресостата (през него минава токът на нагревателя).
За "тръгването да простират" основно причината си беше в ползвателките. При по-малко пране си пишеше да не се ползва центрофуга (все пак тогава още не беше навлязъл "софстарта"...).
Тема "Проблем с пералня Перла 5" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература