Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
plamen6703 - майстор
Режим на тока съм преживял, но режим на водата не съм :) Първата ни пералня, която беше купил тате беше "Перла 03". Запомнил съм я, че постоянно имаше нещо за ремонт по нея и все идваха от "Битова техника" да я правят :). Като се ожених си купих "Вятка"... излезе много здрава машина, един маншон на вратата само съм сменял и така я подарих работеща на един колега. Сега перални колкото иска човек и по-евтините като си изкарат гаранцията не си заслужава да се ремонтират като се повредят :partyman:
lov - майстор
Моята излезе здраво куче с изключение на казана който се проби но то жинЪта си беше виновна. :lol: Често забравяше да ми изтръска джобовете и все някое желязо плацикаше вътре и единия път една голяма видия беше събрала на купчина и нагревателя. Та като се надере емайла спасение няма от корозията. Бях известно време началник цех на пералня и химическо чистене. Имаше няколко такива за специални неща. Бяха им изгнили ламарините но докато бях там ни една не се е налагало да се ремонтира. А там голямо яздене и никой не пази. Явно всичко е било и до късмет.
Hoвoceлckи - майстор
Късмета беше основно с казана. Обикновено протичаха на заварката на планката за окачване на двигателя. Друг типичен проблем (при по-старите "04") беше "коксовия лагер". После със семерингите също беше проблем като протече веднъж. Много трудно попадах на читави такива. Същата работа и с помпите им.
Това с контактора съм го виждал, но е абсолютно безсмислено (поне при сръбските програматори). Имам действаща и ползваща се и в момента "04". Никога не е имало проблем там. Нагряваха понякога на пресостата (през него минава токът на нагревателя).
За "тръгването да простират" основно причината си беше в ползвателките. При по-малко пране си пишеше да не се ползва центрофуга (все пак тогава още не беше навлязъл "софстарта"...).

Тема "Проблем с пералня Перла 5" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: