• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
krasi92 - майстор
Този илииката много ги чува работите. Пък и колко много го е виждал те други само за контактори са чували.
gogo7777 - майстор
Пак започнахте да пишете тинтири минтири. Човека няма да пуска гатер през тоя контактор......
moimoimoi - майстор
много го мислите тоя пусков ток, контактора включва за мили-секунди
правил съм я тая схема понеже контактора нямаше допълнителни контакти и съм пускал 11kw двигател и проблем не съм имал с пуска или стопа
другия вариант е автора да си намери подходящ контактор
valentino76bs - майстор
Твоята схема е по приемлива!
Andri01 - майстор
Най-добре е автора да хване някой приятел,разбиращ от електрозадвижвания. Тези експерименти с 220в.по съвети от нета са доста рисковани! Като начало /ако иска да научи нещо/ да вземе да се пробва с 12в. релета,контактори ,бутони.... Но в края на краищата всеки знае себе си!! :partyman:
Hoвoceлckи - майстор
пет юли 06, 2018 7:13 pmvalentino76bs написа:
Твоята схема е по приемлива!
Все пак има един недостатък - при натиснат "стоп" и натискане на "пуск" двигателят ще тръгне (макар и само докато се държи натиснат "пуска"). Това при някои ситуации може да е недопустимо. Та на iliya_i предложението е една идея по-изискано :wink:
moimoimoi - майстор
той автора не е влизал от 4-ти юли, пък ние разтягаме локума
Последна промяна от moimoimoi на пет юли 06, 2018 9:39 pm, променено общо 2 пъти.
hidrazin - майстор
Чета и не вярвам на ушите си - ЧЕТИРИ СТРАНИЦИ ПРОСТОТИИ !!!
Още някой да нарисува "умна" схема?
Така се получава когато някой купува и прави без да си има и грам понятие какво точно трябва на направи и какво да купи.
За съжаление в тези 4 страници го няма верният отговор.
А верният отговор е:
ВЕРНИЯТ ОТГОВОР
Взима си едно такова, слага го до контактора и свързва по класическата схема.
Ако може де...
:partyman:
Hoвoceлckи - майстор
Както обикновено - плям-плям ... мойто магаре - най-мъжко!
Разбира се, че както обиковено има много решения на даден проблем, но задължително хидразним е по-по-най...
Не виждам нищо лошо в това, че се коментират различни начини, напротив - в различни ситуации някои са по-удачни от другите, а човек не винаги се сеща веднага за всички ... То за гозбата от камъчета и оня накрая рекъл: "- Ма то така и баба знае ..."
:partyman:
gogo7777 - майстор
пет юли 06, 2018 9:20 pmhidrazin написа:
Още някой да нарисува "умна" схема? .......
Ей ви на една идея.....
Така бутоните няма да се "заварят" :)
Прикачен файл:
ggggggg.JPG
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9

Тема "Монофазен контактор - въпросче" | Включи се в дискусията: