съб ное 13, 2021 2:45 pmZMeyGorianin написа: Добре де, защо е всичкото това ограничение на доставената енергия? До електромера ми теглиха 16мм2 алуминиев кабел при изкарването на улицата /старият беше 10мм2 меден рекордоман, сменян преди 6 години./.Първо ЕРП'то извършват обследване дали има капацитет да ти отпуснат исканата партида. Понякога е , но в повечето случаи ограничението не е само в предпазителя.
Сложиха АП 40А, като споменаха, че на другите слагат по слаби. Оригиналната ми партида е 52А.
При положение, че си плащам изразходваната енергия от какъв зор ще ме ограничават в консумацията, след като и мрежата и достъпа не се натоварват?!
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
zz_stefanov
- майстор
78 мнения в "Ще. Стигнат ли 6kw за къща"
nelina_london
- специалист
Благодаря,radius.Ел.частта не ми е силна,само математиката,а ел фактурите съм ги разкоствала подробно,защото цената на тока за небитови клиенти е ужасна.Мисля,че всички са разбрали мощността на бойлерите и консумацията ни ,въпреки ,че не съм написала h .Разликата я знам,но се чудя за това ли успя да се захванеш сега или нещо генерално обърках отново?
Между другото, енергийните дружества си правят големи шегички,когато казват ,че отпускат 6 kW или искат да кажат,че мощността е до 6 kW.При партида до 15 kW ти пускат 11,5 kW.Затова,когато родителското тяло,което движеше документацията,е пропуснал да напише заветното "до" са ни отпуснали 19 kW,за да гарантират мощност от 15 kW, и така на по-късен етап ти казват "Честито 2300лв,вместо 700лв.
Тоест ,авторът на темата да провери има ли "до",защото предполагам,че присъства и каква ще е предоставената реална мощност.Партидата на свеки е с мощност 6 kw,няма "до" .
Между другото, енергийните дружества си правят големи шегички,когато казват ,че отпускат 6 kW или искат да кажат,че мощността е до 6 kW.При партида до 15 kW ти пускат 11,5 kW.Затова,когато родителското тяло,което движеше документацията,е пропуснал да напише заветното "до" са ни отпуснали 19 kW,за да гарантират мощност от 15 kW, и така на по-късен етап ти казват "Честито 2300лв,вместо 700лв.
Тоест ,авторът на темата да провери има ли "до",защото предполагам,че присъства и каква ще е предоставената реална мощност.Партидата на свеки е с мощност 6 kw,няма "до" .
nelina_london
- специалист
съб ное 13, 2021 7:02 amvenci.ivanov22 написа:А,този парцел ,ако се застроява ,трябва да влезе в регулация и тогава ако ел.дружеството има достатъчно мощност ,ще отпуснат до 15 kW .До 6 kW отпускат на парцели за земеделски цели,за да ползват поливна помпа.пет ное 12, 2021 10:35 pmzz_stefanov написа: 10 не могат ли да ти отпуснат. То си е и повече пари де.Не ми дават що е 50 метра след регулацията и слагат 6kw
При мен теоретично са 6, и ми стигат, но май ми е по голям предпазителя (ще го погледна утре), а и съм първи на въздушната линия след трафото. Топля обаче на дърва.
Мисля да говоря с техниките да ми сложат по голям предпазител кат монтират електромера... Дали ще стане по добре ако сложа по голям от 32а
venci.ivanov22
- специалист
съб ное 13, 2021 11:50 pmnelina_london написа:Земеделска земя е с временна ппстройкасъб ное 13, 2021 7:02 amvenci.ivanov22 написа:А,този парцел ,ако се застроява ,трябва да влезе в регулация и тогава ако ел.дружеството има достатъчно мощност ,ще отпуснат до 15 kW .До 6 kW отпускат на парцели за земеделски цели,за да ползват поливна помпа.пет ное 12, 2021 10:35 pmzz_stefanov написа: 10 не могат ли да ти отпуснат. То си е и повече пари де.Не ми дават що е 50 метра след регулацията и слагат 6kw
При мен теоретично са 6, и ми стигат, но май ми е по голям предпазителя (ще го погледна утре), а и съм първи на въздушната линия след трафото. Топля обаче на дърва.
Мисля да говоря с техниките да ми сложат по голям предпазител кат монтират електромера... Дали ще стане по добре ако сложа по голям от 32а
Но консуматорите ще са два климатика, бойлер, печка, помпа за вода....
Това се чудя могат да пуснат и 15 но не искат... А от кво зависи 6kw или15kw
От предпазител според мен сега ще сложат 32а
venci.ivanov22
- специалист
съб ное 13, 2021 7:31 pmnelina_london написа: Миналият месец гледах такава фактура,за отпусната мощност с хиляди киловати, която имаше голяма мрежова такса.Тук предполагам ,че тези решения касаят много големи мощности.С ТОЗИ цитат ме караш на мисълта че ще ми стигнат...
При нашата партида до 50 kw,когато нямахме консумация ,плащахме 12 лв с ДДС,изчислена на база 50 kw ×0,02 лв +ДДС .Не е такава болка за умиране.
При консумация ни , неподминаваща 350 кw месечно,в месеците без отопление и охлаждане,,излиза,че трябва да доплащаме мрежова такса по-висока от тази на консумираните киловати,а нямаме такава.Таксата за пренос и достъп е само върху въпросните изразходени киловати+горепосочената такса от 12лв.
Добавям по темата.Свекърва ми е с 6 kw монофазна партида на къщата +18 kw, която се ползва само от помпа и други занаятчийски уреди.
Ами тези 6 kw и стигат за двата климатика лятото+2 фризера,2 хладилника, готварска печка,2 бойлера по 3 kw,които не се спират.
nelina_london
- специалист
Изискването за до 6 kw го знам ,понеже не е УПИ и такава мощност отпускат за градинарстване.Давам идея да поискаш до 6 kw ТРИФАЗЕН ток,защото нашият ел.техник бе споменал,че при трифазен натоварването може да е по-различно,защото се разпределя по фазите.Не гарантирам, че е вярно,защото не разбирам.
Партидата на свекърва ми е 6kW,което значи ,че отпуснатата мощност е малко по-голяма,но не мога да отворя таблото,за да видя предпазитела.
Партидата на свекърва ми е 6kW,което значи ,че отпуснатата мощност е малко по-голяма,но не мога да отворя таблото,за да видя предпазитела.
kozl
- майстор
нед ное 14, 2021 8:45 amnelina_london написа: Изискването за до 6 kw го знам ,понеже не е УПИ и такава мощност отпускат за градинарстване.Давам идея да поискаш до 6 kw ТРИФАЗЕН ток,защото нашият ел.техник бе споменал,че при трифазен натоварването може да е по-различно,защото се разпределя по фазите.Не гарантирам, че е вярно,защото не разбирам.Тази идея даже ме

Сиреч няма да може да ползва повече от трифазна тарифа със същата мощност като монофазната. Цялата игра е в предпазителите. Щото при трифазен ток и предпазители 3Р 32А, мощността е по три пъти отколкото на монофазната. Но то и тарифата за присъединяване е друга де.
LazarGanev
- "Велик майстор"
Ако е трифазен ток, предпазителите ще са 3х10А, което е много по-зле.
nelina_london
- специалист
Това с печката не го разбрах,защото ние имаме само трифазен ток,пуснат от енергото по време на строежа,а всичките ни уреди вътре са монофазни.
Явно аз не съм разбрала пак нещо
.Ето,че и вие сте на различно мнение за предпазителите.
А цената за присъединяване на трифазна и монофазна партида с една и съща мощност е еднаква.
Явно аз не съм разбрала пак нещо

А цената за присъединяване на трифазна и монофазна партида с една и съща мощност е еднаква.
Тема "Ще. Стигнат ли 6kw за къща" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература