Съгласен съм така е. Тогава ги измервах не заради ел.изолацията, а дали има прекъсване на шпилката, щото ако няма, то и вибрациите ще се предават по металната шпилка и файда от тях няма. То не че и сега има де(за вибрациите).

чет апр 24, 2025 11:33 pmDMN написа: ...Тогава ги измервах не заради ел.изолацията, а дали има прекъсване на шпилката, щото ако няма, то и вибрациите ще се предават по металната шпилка и файда от тях няма...Е те това е истината.
пет апр 25, 2025 12:05 amDMN написа: Но случаят в темата не е безобиден, и не е зле да се разбере причината, но както винаги тук можем само да гадаем.
ср апр 23, 2025 8:37 pmhidrazin написа: По-подробно и изчерпателно може да се каже само с оглед на място. И то от човек или няколко човека които НАИСТИНА с в час с материята.По съвпадение тези дни отивам да си видя подобен имот в друг край на България.
На точи етап всичко си остава само и единствено в сферата на предположенията.
пет апр 25, 2025 12:30 amhidrazin написа:Застраховката я има жилището, но мен не ме притеснява толкова финансовата страна на казуса!пет апр 25, 2025 12:05 amDMN написа: Но случаят в темата не е безобиден, и не е зле да се разбере причината, но както винаги тук можем само да гадаем.ср апр 23, 2025 8:37 pmhidrazin написа: По-подробно и изчерпателно може да се каже само с оглед на място. И то от човек или няколко човека които НАИСТИНА с в час с материята.По съвпадение тези дни отивам да си видя подобен имот в друг край на България.
На точи етап всичко си остава само и единствено в сферата на предположенията.
Имота се използва 0 дни в годината и не съм го посещавал от ЕДНА година.
Ако е опушен - ще направя снимки, анализ, дегустация, измервания, анализи ... и ще ги публикувам тук.
Пък и в края на краищата отдавна са измислени ЗАСТРАХОВКИТЕ НА ЖИЛИЩЕ.
![]()
пет апр 25, 2025 8:03 amkozl написа: Връщам се в мои спомени за спор между ел.специалисти за ДТЗ и климатици.Лошото е, че градът където е въпросното жилище е на 300км от домът ми. Не знам там към кого да се обърна и доверя, за съдействие по казуса!
Та спора беше to be or not to be ДТЗ в кръга на климатиците.
Та налагало им се да преправят инсталации заради изключващи ДТЗ-та по причини в климатиците и да се премахват ДТЗ за климатиците.
Аз имам информация за няколко жилища с климатична техника захранвана през ДТЗ и до сега няма причина за изключване на ДТЗ.
И друго нещо. Показах снимка на сграда въведена в експлоатация 1970 г. Ел.инсталация с общ проводник за нулата, от който на всеки етаж има отклонения към ап.табла. От доста години апартаментните табла се захранват по самостоятелни проводници от ап.табло до електромерното табло.
Та предполагам, че разликата м-у описаните инсталации относно проблемът "лоша нула" е в концентрацията на възможните причини.
Не ми се е налагало и не знам ЕРП-то докъде ще търси "лошата нула". Само и включително до електромерното табло, което е тяхно или![]()
В една друга тема бях писал за трептене на LED крушки в сграда. Факт е, че от ЕРП подмениха цяло външно ел.табло, вероятно разпределително и трептенето изчезнаА може и друго да са подменяли, но аз това видях.
пет апр 25, 2025 5:54 amtu6ana написа: Мен ме притеснява сигурноста, на семейството и на съседите! Имам още два имота, къща и апарнамет(всички с такива стари инсталации), и след инцидента разбрах...че тока и инсналацията на едно жилище, е много важно нещо, и хич не е за подценяване! За съжаление го разбрах по трудния начин!Това винаги съм го казвал и винаги след това са ми се цупили. Демек тоя пък какви ги говори? Какво толкова една инсталация, тя не е толкова важна...
пет апр 25, 2025 9:38 amtu6ana написа: Лошото е, че градът където е въпросното жилище е на 300км от домът ми. Не знам там към кого да се обърна и доверя, за съдействие по казуса!Може би към управителя на ЕС и дано да е свестен, че като се оглеждам към околните сгради положението е зле.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: