Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kozl - майстор
ср юли 23, 2025 8:46 pmMohicanSQL написа:
ср юли 23, 2025 8:37 pmStunks написа:

Те ЧЕЗ дори няма да му изкарат трижилен със земно от таблото с едно обаждане по телефона..... и затова си трябва УЗО. Ако толкова се плаши нека си сложи и да приключва.
Най харесвам тези съкращения. Един вика РС - в Гугъл показва Районен съд, а се оказва Разширителен Съд за хидрофор. При теб сега Полмари ли да сипя в бойлера или направо нашенска Мастика !
О здрасти :supz:
Ама не е един, повече сме тия с РС. Свиквай в този форум.
Вместо крушка ползвай Дефектно токова защита (ДТЗ), но ще се наложи да пуснеш 3 проводника от бойлера до бойлерно табло, в което да се побере и ДТЗ. И препоръчвам ДТЗ-то и бойлерното табло да не са в мокро помещение (МП).
hidrazin - майстор
чет юли 24, 2025 9:58 amStunks написа:
Кое знаеш бе? Като ти четох коментарите назад си копирал глупостите от учебниците на съветските автори Кузнецов,Круг,Блатнер,Холуянов... като отговори на коментарите ...че дори по едно време не си се усетил че копираш дословно учебниците :lol: :-D Пресен пример в темата за инсталациите без разклонителни кутии.... :-D Много ясно че в София е била 150 волта но поне да те провокирам да ти видя умствения багаж.Имам чувството че си лапе дето намерило на тавана списанията на баща си Космос и Наука и Техника от 1979г и вече е професор хахахаааааха и не бивало да се копира чатбота....а учебниците може на някой изкукуригал автор с изсмукани от пръстите глупости.
Бил в Русия....дръжки.Похарчил 3000,като 2к дал за самолет от Истанбул до Москва и обратно.Аз съм бил в Екатеринбург,Перм,Нефтекамск,Питер.......Да не говорим в Мурманск,Владивосток и находка като капитан далечно плаване.Бил съм и в много предприятия дето и ти не си сънувал.Ама за това някой път
Хапчеатата чадо, хапчетата си пропуснал да приемаш навреме... :weedman:

Прикачен файл:
Хапчета.jpg
Хапчета.jpg (24.67 KиБ) Видяна 332 пъти

:partyman:
Stunks - напреднал
чет юли 24, 2025 10:14 amhidrazin написа:
:partyman:
Важното е че разкрихме схемата ти-При въпрос на потребител първо търсиш в гугъл,а ако не е достатъчно ровиш по книгите и с треперещи ръце пишеш ,,отговорите,, :lol: :razz:
Малко като оная история с един колега дето прелистваше гръцко-българския разговорник да пише във форум,доста комично беше с неразбираемите му отговори :lol:

ПС откога стана свещеник :lol:
MohicanSQL - специалист
чет юли 24, 2025 10:10 amkozl написа:
ср юли 23, 2025 8:46 pmMohicanSQL написа:
ср юли 23, 2025 8:37 pmStunks написа:
Вместо крушка ползвай Дефектно токова защита (ДТЗ), но ще се наложи да пуснеш 3 проводника от бойлера до бойлерно табло, в което да се побере и ДТЗ. И препоръчвам ДТЗ-то и бойлерното табло да не са в мокро помещение (МП).
Е здрасти. А с това ДТЗ ми дойде до гуша да се разправям. Сега съседа, който също е с двужилен кабел, ми казва, че ставало да се сложи мост между тялото на бойлера и незнам си какво си. В друг форум спореха какво ставало. Някой беше казал, че по този начин за да се задейства ДТЗ токът трябва да мине през тялото ти. Но на тази тема ще пусна отделен въпрос.
kozl - майстор
чет юли 24, 2025 11:35 amMohicanSQL написа:
Е здрасти. А с това ДТЗ ми дойде до гуша да се разправям. Сега съседа, който също е с двужилен кабел, ми казва, че ставало да се сложи мост между тялото на бойлера и незнам си какво си. В друг форум спореха какво ставало. Някой беше казал, че по този начин за да се задейства ДТЗ токът трябва да мине през тялото ти. Но на тази тема ще пусна отделен въпрос.
Има бутон "Преглед" - ползвай го преди бутона "Прати".
Да предположим, че има начин да свети крушка при твоите изисквания, но този начин няма да е лесен както ти си мислиш или мислеше :wink:
С ДТЗ ще е по-лесно. За да се задейства ДТЗ трябва да протече ток на задействане на ДТЗ през странична за ДТЗ-то верига. Човешкото тяло като тип проводник може да направи такава верига и да задейства ДТЗ. Но ДТЗ ще изключи и при други фактори на опроводяване със "странична" утечка по-голяма от тази на задействане.

Ако
ср юли 23, 2025 7:16 pmMohicanSQL написа:
някои умници от ЧЕЗ, вземат та обърнат фазата и нулата.
според мен ДТЗ-то няма да изключи. :sad:
Ще трябва да се ползва защита против размяна на фаза и нула.
И пускам идея за обсъждане:
Освен ДТЗ за бойлера да се ползва и ДТЗ за няколко кръга на 2 проводна инсталация, като защита от разменени фаза и нула, с надеждата, че ще се получи достатъчна утечка от някой корпус на включените уреди, за да изключи ДТЗ.
Но пък като се замисля то м-у разменена фаза и нула вероятността е съпоставима, та както некой, некога пропагандираше:
Приземяване, приземяване - заземяване :weedman:
MohicanSQL - специалист
чет юли 24, 2025 12:42 pmkozl написа:
чет юли 24, 2025 11:35 amMohicanSQL написа:
Има бутон "Преглед" - ползвай го преди бутона "Прати".
Да предположим, че има начин да свети крушка при твоите изисквания, но този начин няма да е лесен както ти си мислиш или мислеше :wink:
С ДТЗ ще е по-лесно. За да се задейства ДТЗ трябва да протече ток на задействане на ДТЗ през странична за ДТЗ-то верига. Човешкото тяло като тип проводник може да направи такава верига и да задейства ДТЗ. Но ДТЗ ще изключи и при други фактори на опроводяване със "странична" утечка по-голяма от тази на задействане.

Ако
ср юли 23, 2025 7:16 pmMohicanSQL написа:
някои умници от ЧЕЗ, вземат та обърнат фазата и нулата.
според мен ДТЗ-то няма да изключи. :sad:
Ще трябва да се ползва защита против размяна на фаза и нула.
И пускам идея за обсъждане:
Освен ДТЗ за бойлера да се ползва и ДТЗ за няколко кръга на 2 проводна инсталация, като защита от разменени фаза и нула, с надеждата, че ще се получи достатъчна утечка от някой корпус на включените уреди, за да изключи ДТЗ.
Но пък като се замисля то м-у разменена фаза и нула вероятността е съпоставима, та както некой, некога пропагандираше:
Приземяване, приземяване - заземяване :weedman:
Една камара писаници и па нищо не разбрах. Тия дни ще пусна етделна тема за ДТЗ с двужилен кабел.
DundyTheCroc - майстор
ДТЗ с двужилен не пускай тема, ако искаш ДТЗ си пускаш още един кабел до бойлера, извън помещението слагаш табло и разделяш нулата преди ДТЗ.
За крушката какво не разбра, не става, може и да е опасно.
kozl - майстор
чет юли 24, 2025 12:42 pmkozl написа:
С ДТЗ ще е по-лесно.
И това ли не разбра?
Lutchezar - майстор
Въпреки че всичко е дъвкано безброй пъти, авторът не наясно с свойствата на променливия ток, що е фаза нула и каква е ролята на заземяването, как и кога работи дтз. Повечето неща въпреки всичко му ги написаха в тази тема, но не мисля че разбра кое защо се случва и защо няма да се получи само с лампа и жици. Та или трябва да изчете всичко по форума, или да е образова от интернет или да си намери някой хартиен учебник. Тази работа с Изкуствения Интелект става ако имаш нещо за доуточняване а не ако ти е тъмна Индия темата.
MamaMy - майстор
Колега kozl, пак затъна в собственото си блато от размишления като така разми преките и точни обяснения на колегите. Ако си мълчиш друг път и си запазиш размишленията за себе си ще е най-добре. Питащия по темата е много далеко от същината, но някой подобен "мислител" го е наплашил с тъпотиите си. Поради тази причина имаше нужда само от успокоение. До сега 100 години сме ползвали двупроводна инсталация с просто заземление за защита. Ако не вършеше работа заземлението да сме измрели до сега. Не си мислете, че ДТЗ е манна небесна и решава всички проблеми. Все още не е открита защита от глупаци (защита от дураков) както се изказваше един мой преподавател.

Тема "Утечки по бойлер - крушка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: