Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
MohicanSQL - специалист
ср юли 23, 2025 9:05 pmStunks написа:
ср юли 23, 2025 8:41 pmhidrazin написа:
МОЛЯ тези ПРОСТОТИИ да не се четат и да не се взимат на сериозно.
Това е ОПАСНО за вашите живот и здраве!

ср юли 23, 2025 7:19 pmStunks написа:
Как работи:
Ако корпусът на бойлера (или заземената водопроводна инсталация) се окажат под напрежение (заради утечка или грешка във фазата), тогава крушката ще светне, ако я вържеш правилно между:

Единия край: фаза (или обърната нула от ЧЕЗ)

Другия край: заземеното/занулено тяло (например корпус на бойлера или металната тръба)

Схема на свързване:
Вариант 1: Проверка за напрежение спрямо корпус/тръба
Единият проводник на крушката свържи директно към фаза (например от контакт).

Другият проводник докосни до корпуса на бойлера или металната тръба.

Ако крушката светне слабо или силно, това означава, че има напрежение спрямо този корпус ⇒ утечка или обърната фаза/нула.

Практически съвет:
За безопасност използвай крушка с нажежаема жичка (не LED) – тя е по-подходяща за такива тестове.

Ако искаш да направиш постоянен индикатор, свържи крушката:

Единият край към фаза (примерно през бутон или предпазител),

Другият – към корпуса на бойлера.

Ако всичко е наред (корпусът е на потенциал 0V), крушката не трябва да свети.

Ако корпусът "вдигне" напрежение ⇒ тя ще светне.
:partyman:
P.S. И поредните му простотии:
ср юли 23, 2025 8:37 pmStunks написа:
... и затова си трябва УЗО.
УЗО има в Гърция и въври със сиртаки.
УЗО има и в Русия ама сигурно над 90% тук или в цяла България знаят за какво става дума.
Желателно е втория пост да бъде премахнат или поне маркиран като неадекватен.
Че той да не е малолетен че да тръгне по заданията на чатбота? Той е за справка а не ръководство за да буха после вилицата в контакта? А УЗО си е ДТЗ но явно си набор 91-ва и едва ли знаеш какво означава УЗО ,то идва от руски език- Устройство защитного отключения....Явно се уплаши че имаш конкуренция :?: Сори брат
За да не се чудиш какво е УЗО ето за такива като теб младежи-Устройство защитного отключения (УЗО) — это электрический низковольтный аппарат, который служит для автоматического отключения защищаемого участка электрической цепи в случае возникновения дифференциального тока величины, превышающей допустимое значение для данного аппарата.
Наборе, не знам дали съм малолетен, но занятията по Чат Бот ги предложи ти - Факт !
hidrazin - майстор
но явно си набор 91-ва
Благодаря за един около четвърт ВЕК подмладяване... :-D
едва ли знаеш какво означава УЗО ,то идва от руски език...
Я пробвай пак... А?
ср юли 23, 2025 8:41 pmhidrazin написа:
УЗО има и в Русия ама сигурно над 90% тук или в цяла България знаят за какво става дума.
Ти за какво УЗО в Русия си помисли че пиша?
Все пак от където се връщам, ти едва прохождаш натам... :)
Явно се уплаши че имаш конкуренция
Конкуренция винаги е добре дошла - в спора се ражда истината.
Ноооо.. в твоя случай конкуренция (евентуално) ще имаме ама в някой друг живот. Не в тоя ... :cool:
Stunks - напреднал
Оставям ви да си философствате всички :wink: :roll:
hidrazin - майстор
ср юли 23, 2025 9:31 pmStunks написа:
Лекар с НОЖ и приятни ТАЛАСЪМИЩА ! :)
(и ножа да е по-тъп/нащърбен, захабен ...)
Не иде ли реч за електриката, каква философия?!
Единственото, което разбрах е, че за теб чатбота е безполезен. За да го ползваш успешно трябва да притежаваш още нещо, не само възможност да се добереш до него.
Stunks - напреднал
ср юли 23, 2025 9:37 pmТрифон П.Трифонов написа:
Единственото, което разбрах е, че за теб чатбота е безполезен. За да го ползваш успешно трябва да притежаваш още нещо, не само възможност да се добереш до него.
Добре че си ти да не съм аз най-прост
ср юли 23, 2025 9:43 pmStunks написа:
ср юли 23, 2025 9:37 pmТрифон П.Трифонов написа:
Добре че си ти да не съм аз най-прост
За момент се притесних, но вече съм спокоен- ти си тук и веселбата продължава!
Нищо, че този път не беше на ниво- другия път по-добре!
Николов Н. - специалист
Хайде ,спрете със "умните" и глупави съвети и експерименти!? Напрежението ,ТОКА убива! Кой за каквото е учил/ НЕучилите не се броят-те копират от нета и дават "съвети"/.
DundyTheCroc - майстор
Нещата стават плашещи, утре младите лекари ще почнат да ни лекуват с чатбота и ще си такова таковата. Спрете да вярвате на сътвореното от AI, понякога може да е полезно, но понякога е опасно.
п.п. Доктор се прибира тъжен от лов.
– Нищо ли не уби? – попитала жена му.
– Не…
– Ами да си беше седял в болницата…
Stunks - напреднал
ср юли 23, 2025 9:30 pmhidrazin написа:
Явно се уплаши че имаш конкуренция
Конкуренция винаги е добре дошла - в спора се ражда истината.
Ноооо.. в твоя случай конкуренция (евентуално) ще имаме ама в някой друг живот. Не в тоя ... :cool:
Кое знаеш бе? Като ти четох коментарите назад си копирал глупостите от учебниците на съветските автори Кузнецов,Круг,Блатнер,Холуянов... като отговори на коментарите ...че дори по едно време не си се усетил че копираш дословно учебниците :lol: :-D Пресен пример в темата за инсталациите без разклонителни кутии.... :-D Много ясно че в София е била 150 волта но поне да те провокирам да ти видя умствения багаж.Имам чувството че си лапе дето намерило на тавана списанията на баща си Космос и Наука и Техника от 1979г и вече е професор хахахаааааха и не бивало да се копира чатбота....а учебниците може на някой изкукуригал автор с изсмукани от пръстите глупости.
Бил в Русия....дръжки.Похарчил 3000,като 2к дал за самолет от Истанбул до Москва и обратно.Аз съм бил в Екатеринбург,Перм,Нефтекамск,Питер.......Да не говорим в Мурманск,Владивосток и находка като капитан далечно плаване.Бил съм и в много предприятия дето и ти не си сънувал.Ама за това някой път :lol: :rock: Айде до скоро

Тема "Утечки по бойлер - крушка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: