Не са контакти.Щом като се оправя при изключване на бушона.Нещо релето за време се е прецакало.Като модел нищо не ми говори.Да не е от ония боклуци при които времето се определя от едно термо съпротивление.

Neno Er написа:Проблема е, че някои баби посред бял ден- в 12ч. например, светват лампите ( 7бр. ) за да си отключат апартамента.Аз този въпрос мисля да го решавам в нашия блок като преди стълб.автомат сложа един часовник Grasslin който да изключва от 8:00 до 17:00 и да не позволява да се включат лампите.
Дайте идея как към съществуващия сега автомат-АСЕ-5, да се включи фото реле, което да изключва управлението му през светлата част на деня?
трябва ли му контактор? Няма ли да се поврежда контактора и ще работи ли изобщо.Контакторът няма да се поврежда и ще работи така както го управлява стълбищния автомат- с продължителност на включване според броя на натискане на стълбищен бутон /на всяко натискане по една минута/ и премигване предупреждаващо изтичането на времето за светене.
[ ...а дали е така - кой ще ми каже... ]Не е така.Контакторът е един изпълнителен механизъм командван от автомата.Продължителността и броя на влючванията на контактора зависи от колко време и колко пъти бобината му е под напрежение,което се определя от автомата,респективно какви команди той е получил от бутоните на стълбището.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: