Не са контакти.Щом като се оправя при изключване на бушона.Нещо релето за време се е прецакало.Като модел нищо не ми говори.Да не е от ония боклуци при които времето се определя от едно термо съпротивление.
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mitcd
- специалист
45 мнения в "контактор+стълбищен автомат"
vk
- специалист
Neno Er написа:Проблема е, че някои баби посред бял ден- в 12ч. например, светват лампите ( 7бр. ) за да си отключат апартамента.Аз този въпрос мисля да го решавам в нашия блок като преди стълб.автомат сложа един часовник Grasslin който да изключва от 8:00 до 17:00 и да не позволява да се включат лампите.
Дайте идея как към съществуващия сега автомат-АСЕ-5, да се включи фото реле, което да изключва управлението му през светлата част на деня?
Понеже Elemental искаше снимка на платката на ACE-5 (производство на Импулс-Габрово), ето по-долу снимка (малко тъмна излезе)

Ето тук линк за професионалисти http://www.sunhold.com/ras2.html
релета Sun Hold-Taйвански
dido73
- помощник
Реле ACE-5 на "Импулс" АД - гр. Габрово
Старият вариант на релето
Новият електронен вариант на релето
Старият вариант на релето
Новият електронен вариант на релето
vk
- специалист
Дайте да сложим тук схема на свързване и упътването на този автомат АСЕ5, че само тази тема коментира този популярен продукт.

Ето и един тип стълбищен автомат, какъвто не съм виждал.
Разработен е от НИС при Технич.университет София, катедра “Електроснабдяване и електрообзавеждане
http://tunnellighting.com/LC04/Rekl_stair.htm
а тук е за контакти и други джаджи http://tunnellighting.com/Tunnellighting_bul.htm

Ето и един тип стълбищен автомат, какъвто не съм виждал.
Разработен е от НИС при Технич.университет София, катедра “Електроснабдяване и електрообзавеждане
http://tunnellighting.com/LC04/Rekl_stair.htm
а тук е за контакти и други джаджи http://tunnellighting.com/Tunnellighting_bul.htm
новия12
- специалист
тук е мястото да се похваля - в къщата която се нанесохме наскоро - стълбищният автомат е RFT от 1950 година . след като подмених цялата инсталация и си падам доста по античните предмети - оставих си антиката... уникално изпълнение с просто реле което завърта няколко зъбни колела и ексцентрик които командва двете пластинки за лампите...времето се регулира с натягащ винт с пружина между зъбните колелета...и всичко това работи абсолютно безотказно 61 години...
fikata
- майстор
трябва ли му контактор? Няма ли да се поврежда контактора и ще работи ли изобщо.Контакторът няма да се поврежда и ще работи така както го управлява стълбищния автомат- с продължителност на включване според броя на натискане на стълбищен бутон /на всяко натискане по една минута/ и премигване предупреждаващо изтичането на времето за светене.
Въпросът е защо ти е необходим контактор.Нормално контактор се влючва,когато не се разчита на контактите на автомата да издържат на по големия товар от много и по мощни лампи.
Този автомат има предпазител 6А,което предполага,че силовия му контакт трябва да издържа на комутации на такъв ток. А това е 1300W/ 30 бр лампи по 40W 20бр-по 60W/
oxygen2
- помощник
Реших за контактор, защото има контактори по 10 лева и нещо и е по леко да смениш контактора отколкото автомата. (и освен това се замислих, че ако този
Микропроцесорен стълбищен автомат получава сигнал от ключовете за това колко време да свети,а бобината на контактора не е включена няма да може да му се подаде сигнал за брой минути)
[ ...а дали е така - кой ще ми каже... ]
[ ...а дали е така - кой ще ми каже... ]
fikata
- майстор
[ ...а дали е така - кой ще ми каже... ]Не е така.Контакторът е един изпълнителен механизъм командван от автомата.Продължителността и броя на влючванията на контактора зависи от колко време и колко пъти бобината му е под напрежение,което се определя от автомата,респективно какви команди той е получил от бутоните на стълбището.
А това дали първо ще се наложи да смениш автомата или контактора зависи от надежността на изделието, т.е неговото качество, производител и т.н.Контакторът може да надживее автомата и обратно.
ПС Дали бобината е включена или не на контактора,това не пречи на автомата да отброи импулсите от бутоните и след това да ги отрази като времетранеене за продължителността на светенето на лампите.
Тема "контактор+стълбищен автомат" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература