• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 216
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
moimoimoi - майстор
единия край в контакта другия в чашата с вода :lol:
nick71 - специалист
Единият край в контакта ,а другият край го даваш на тъщата да го подържи за малко :rolleyes:
nick71 - специалист
Ето нещо подобно :-D

Изображение
bulhomes2 - майстор
Между другото има си логика в кабела и аз самия съм си правил такъв. Генератора ми има контакт и с такъв кабел с 2 щепсела пускам резервното захранване по инсталацията. Понеже със сигурност ще има питащи - безопасно съм го направил и няма нужда да разводняваме темата как.
MamaMy - майстор
За мое най-голямо съжаление, трябва да призная, че направих подобна простотия временно за два дни миналата седмица. Трябваше да се обслужи един ЮПС 3 киловата при клиента. Да, ама той мизерен та 2 не види. Отделно станал и за батерии, та се навих да го взема. Да, ама не. Изводите му не са стандартни. Приличат, но са малко по-големи и няма как да пусна захранващия кабел директно в изходния. А на изходния боднат разклонител тройка със свободна дупка. Веднага се сетих за снимките тука и решението го сътворих за 1 минута. След два дни си възстанових системата. За мое щастие само една водоплаваща блондинка се беше засилила да подрежда кабелите. Само дето не я ошамарих да я разкарам от там. Нахално добиче излезе :-D
hidrazin - майстор
Правил съм го доста пъти и не съжалявам за нито веднъж! По бай тошово време, когато имаше режим на тока съм захранвал с агрегати АД16 или АД 30 сгради в разни села по разни мероприятия като празник на селото или кукери. Десет минути преди спирането на тока се палеше агрегата, свалят се башоните на сградата и се ръга един такъв кабел с два щепсела с някой контакт. Резултатът - щастливи няколкостотин човека. Демек - цяло село. Ма то и консумацията беше нищожна. Десетина ламби и една уредба. Толкова радост в очите на хората рядко съм виждал!
Това си беше оффтоп.
:partyman:
nick71 - специалист
Между другото и аз съм го правил веднъж,трябваше от генератора да захраня фругона обедната почивка ,не се гордея с това но понякога се налага :o
hidrazin - майстор
nick71 написа:
...трябваше от генератора да захраня фругона обедната почивка ,не се гордея с това ...
И какъв е проблема ако е от генератор за да не се гордееш?
:partyman:
moimoimoi - майстор
изберете българското

Прикачен файл

IMG_88701.jpg
silent - майстор
Това с щепсъла и аз съм го правил навремето като живях в студентско общежитие в ранните години на демокрацията. Парното беше мижаво всички студенти включваха печки като се натовари инсталацията и гърми долу в таблото и после чакаш да се обадят да дойдът да пуснат тока. Та аз си вземах ток с един шепсъл и кабел от контакт в коридора(явно на друг кръг) в съседство със стаята ми на който другия край с щепсъла бодвах в моя контакт в стаята. Разбира се след като предватително съм махнал бушоните.
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 216

Тема "ЕЛ. АБСУРДИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: