• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 94
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
thinkpad - майстор
kozl написа:
Пропуснал съм обяснението, но защо 2 знака неточност=0,002 :? И защо пред 2-ката няма +/-?
Може би тази сигнатура е за друго, защото няма логика при различните величини (например за АС е 10, за другите 2) да е различна цифра, при положение, че е грешка от закръгление. :?
Грешката тип "закръгляне" е различна, защото обхватът е различен. Един измервателен уред е най-точен, когато измерваната величина попада в половината от скалата на измерване на най-малкият диапазон. Когато мерим малко напрежение в голям диапазон на измерване, грешката от закръгляне е голяма. Например ако мерим 0.5V при обхват 1000V, дори няма да ги видим на дисплея. Дори и да видим нещо, ще е неопределено какво е въобще. Ако мерим 1V, то ние няма да си имаме и понятие дали е 1.9 или 1.0V. Когато се говори за знаци неточност, те се добавят в най-малознаният/нисък разряд. Изборът на дисплей на уреда пък сам по себе си се базира на компонентите в него и използваното АЦП и неговите възможности - брой измервания на величината, които прави, което само по себе си определя точността на измерването, функцията която се използва - сигналите подавани на АЦП може да изискват преобразуване, както и производствените толеранси на сбора от компоненти. Един пример за типична грешка при измерване/преобразуване е измерването на променливо напрежение изменящо се по несинусоидален закон. Повечето евтини уреди мерят средна стойност. Грешката при несинусоидална форма на сигнала може да е фрапантна.
kozl - майстор
Тинки това, което пишеш е така, но нищо конкретно по въпроса.
Ако дисплея ограничава показанието на измерената величина, то закръглението е в най-ниската по разряд изведена на дисплея цифра в случая крайна дясна. Принципа на закръгление при десетична бройна система е ако предходния разряд е със стойност по-малка от 5 към показанието не се добавя нищо, ако е по-голяма от 5 към по-висшия разред се добавя 1. И така грешката от закръгление е +,- 1/2 единица считано за последната дясна цифра изведена на дисплея. Това е абсолютна грешка, относителната е в %, защото зависи от величината. Така например ако на дисплея има отчет 0001, грешката от закръгление е в интервала 0 - +100%.
И така Тинки отново не приемам обяснението ти за цифрата указана след процентната грешка и не мога да свържа логика в начина на изчисление.
dtmf - специалист
За това се взима Fluke 8-ма или 9-та серия, понеже грешката е малко число и се смята по лесно.
Примерно при 87V е 0.05% и само +-1 единица от последното число.

Не ми се вързвайте , чеша си клавиатурата )))
fu4ko - специалист
dtmf написа:
За това се взима Fluke 8-ма или 9-та серия, понеже грешката е малко число и се смята по лесно.
Примерно при 87V е 0.05% и само +-1 единица от последното число.

Не ми се вързвайте , чеша си клавиатурата )))
Намажи я с препарат за да не я сърби :-D
nv952 - майстор
Така .... дойде време пак да си ползвам темата.
Решил съм за коледа да си подаря нещо което нямам.
Първо реших да е винтоверт обаче нещо яко размислих и реших че ще е добре да взема Ампер-клещи.
Търся среден клас.Около 100-150 лв а ако е по-малко още по добре. :wink:
Разглеждам тези
http://tashev-galving.com/033+NTK+582/% ... 0%B5%D1%80
http://tashev-galving.com/033+NTK+484/% ... 0%B5%D1%80

Тук има по-голям избор и мисля от тук да купя нещо.
http://panda-bg.com/products.php?lang=b ... 01&search=
fox_vt - майстор
А защо не тези Амперклещи

Сайта е примерен цената е към 80-90 лв имаш True RMS и DC амперклещи.

пп kuger ама ми четеш мислите :-D

ппп недей си купува от панда яко са надули цената :shock:
kuger - майстор
Просто бях малко по-бърз, а и съм им хвърлил око, нищо, ме имам два чифта, ама за АС.
Не е задължително от Панда.
hidrazin - майстор
Това също не е зле. Мери до 1000А AC/DC и освен останалото има и термометър до 750 градуса.
http://www.mit.bg/rw/items/ElimexMS2101 ... s2101.html
:partyman:
nv952 - майстор
WTF Тия в пандата яко искат да намажат 50лв отгоре.
А иначе тия Hz го имам и на мултито но никога не съм мерил.За какво се ползва.
ПП Хидра тва за тернометъра е супер обаче не е на мастек.Нали съм колекционер искам да е на същата фирма :-D
ППП сега видях че е на мастек.Не ми обръщайте внимание днеска.
Последна промяна от nv952 на съб дек 20, 2014 10:23 pm, променено общо 2 пъти.
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 94

Тема "Купуване на Мултицет-какъв?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: