Абе работата не ви ли е ясна? За декември месец беше предвиден края на света. Хората ядяха, пиха, живяха като за последно. Да, ама края на света се отложи и...сега ще си плащаме за това

Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
DMN
- майстор
400 мнения в "По-ниското напрежение "върти ли" по бързо електромера?"
pavelari
- майстор
X10 - по този протокол се обменят данни по фазов проводник - не е драма да се предаде команда на типово устройство, което да промени параметър у себе си /като кратност на тока примерно/. и не е задължително протокола да е сертифициран и универсален!! Предприятие, което отчита милиони в една държава и милиарди по света може да си произведе електромери, които да се командват с протокол "Р124р5" примерно, което да е определен хармоник на мрежата... и да кара собствените им продукти да отчитат с кратност на тока /мощността/ 2,3 5 100 - не е едно мнението по въпроса "СМЕНИХА МИ ЕЛЕКТРОМЕРА И ТОЙ ПОЧНА ДА ВЪРТИ ЯКО" е.. да сме луди, да сме луди - ама колко и ... всички ли сме луди... е след като не ни стига акъла да си отчитаме електромерите - викаме чехите и те ни го отчитат със сим карта. Абе скоро май ще ходим на батерии - ама на какви батерии не се знае... Но ще са по-скъпи от пържолите и бирата със сигурност!
lov
- майстор
pavelari написа:X10 - по този протокол се обменят данни по фазов проводник - не е драма да се предаде команда на типово устройство, което да промени параметър у себе си /като кратност на тока примерно/. и не е задължително протокола да е сертифициран и универсален!! Предприятие, което отчита милиони в една държава и милиарди по света може да си произведе електромери, които да се командват с протокол "Р124р5" примерно, което да е определен хармоник на мрежата... и да кара собствените им продукти да отчитат с кратност на тока .............................................Вероятно може и това се направи. Лично съм вижда нулиране на електромер с монтиран дайлер по GSM мрежа на промишлен абонат.
Иначе за теорията ще вземат да ме привикат някъде да давам обяснения
marc
- специалист
Попрегледах само последните три страници на така наболялата тема напоследък.
Според мен намаленото напрежение в мрежата води до увеличени сметки.
За крушките няма да говоря.
Един прост пример: при ниско напрежение манджата ще се сготви за доста по дълго време, което повишава сметката.
Друг пример: пералнята за да премине от процес загряване в следващия процес пране ще загрява доста по дълго време и през това време ще се върти ел.мотора, и той по дълго време ще върти.
Резултат: повишена консумация.
Не съм правил някакви измервания, разсъждавам само, по принцип.
Е, може и да не съм прав, кажете вашето мнение.
Един прост пример: при ниско напрежение манджата ще се сготви за доста по дълго време, което повишава сметката.
Друг пример: пералнята за да премине от процес загряване в следващия процес пране ще загрява доста по дълго време и през това време ще се върти ел.мотора, и той по дълго време ще върти.
world_explorer
- специалист
Според мене по- ниското напрежение ще увеличи сметките а Защо именно:
1. при елекродвигателите основно (да се смята климатици) увеличава се плъзгането в двигателя а оттам и загубите в ел. двигателя - почва да грее. Почва да се върти с по- ниска скорост и се увеличават загубите на фреон м/у бутало и цилиндър- така наречените обемни загуби. Всичко това води до увеличение на разходите за ток.
2. при печките с активен товар- по-дълго време за приготвяне на "манджата" води до по-големи загуби от тенжеерата към атмосферата. Ако печката е в стаята няма проблеми-енергията отива за затопляне на стаята но това е отделен случай. Обикновенно готвенето е или на балкон (да не се вмирисва стаята) или с аспиратор (който всъщност изкарва топлият въздух навън по-дълго време) или се отваря някакъв прозорец пак за по- дълго време. Ето, че и тука отива повече енергия.
Ще добавя само, че неслучайно има минимално напрежениеви защити, които изключват контактора на ел. двигателите при намалено напрежение.
1. при елекродвигателите основно (да се смята климатици) увеличава се плъзгането в двигателя а оттам и загубите в ел. двигателя - почва да грее. Почва да се върти с по- ниска скорост и се увеличават загубите на фреон м/у бутало и цилиндър- така наречените обемни загуби. Всичко това води до увеличение на разходите за ток.
2. при печките с активен товар- по-дълго време за приготвяне на "манджата" води до по-големи загуби от тенжеерата към атмосферата. Ако печката е в стаята няма проблеми-енергията отива за затопляне на стаята но това е отделен случай. Обикновенно готвенето е или на балкон (да не се вмирисва стаята) или с аспиратор (който всъщност изкарва топлият въздух навън по-дълго време) или се отваря някакъв прозорец пак за по- дълго време. Ето, че и тука отива повече енергия.
Ще добавя само, че неслучайно има минимално напрежениеви защити, които изключват контактора на ел. двигателите при намалено напрежение.
marc написа:Попрегледах само последните три страници на така наболялата тема напоследък.По-старите постове не ги прави по-грешни, от по-новите.
Но ето ти един по нов, като не ти се четат стари :
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 22#p492622
Тема "По-ниското напрежение "върти ли" по бързо електромера?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература