• 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 40
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
DMN - майстор
Абе работата не ви ли е ясна? За декември месец беше предвиден края на света. Хората ядяха, пиха, живяха като за последно. Да, ама края на света се отложи и...сега ще си плащаме за това :-D :-D
fox_vt - майстор
Тва е доста интересна теория която напълно покрива всичко случващо се :lol: :lol:
pavelari - майстор
X10 - по този протокол се обменят данни по фазов проводник - не е драма да се предаде команда на типово устройство, което да промени параметър у себе си /като кратност на тока примерно/. и не е задължително протокола да е сертифициран и универсален!! Предприятие, което отчита милиони в една държава и милиарди по света може да си произведе електромери, които да се командват с протокол "Р124р5" примерно, което да е определен хармоник на мрежата... и да кара собствените им продукти да отчитат с кратност на тока /мощността/ 2,3 5 100 - не е едно мнението по въпроса "СМЕНИХА МИ ЕЛЕКТРОМЕРА И ТОЙ ПОЧНА ДА ВЪРТИ ЯКО" е.. да сме луди, да сме луди - ама колко и ... всички ли сме луди... е след като не ни стига акъла да си отчитаме електромерите - викаме чехите и те ни го отчитат със сим карта. Абе скоро май ще ходим на батерии - ама на какви батерии не се знае... Но ще са по-скъпи от пържолите и бирата със сигурност!
hidrazin - майстор
pavelari написа:
Абе скоро май ще ходим на батерии - ама на какви батерии не се знае...
За батериите се знае какви ще са - чешки, австрийски ... по региони съгласно ЕРП-тата. :lol:
:partyman:
lov - майстор
pavelari написа:
X10 - по този протокол се обменят данни по фазов проводник - не е драма да се предаде команда на типово устройство, което да промени параметър у себе си /като кратност на тока примерно/. и не е задължително протокола да е сертифициран и универсален!! Предприятие, което отчита милиони в една държава и милиарди по света може да си произведе електромери, които да се командват с протокол "Р124р5" примерно, което да е определен хармоник на мрежата... и да кара собствените им продукти да отчитат с кратност на тока .............................................
Вероятно може и това се направи. Лично съм вижда нулиране на електромер с монтиран дайлер по GSM мрежа на промишлен абонат.

Иначе за теорията ще вземат да ме привикат някъде да давам обяснения :? :axe: и май по добре да спирам с анализите. :lol: . Макар че в главата ми е историята за първия компютърен вирус. Ако някой не се сеща. Правен е за счетоводни операции в банка и закръглянето да не става по математическите правила а винаги да закръгля на долу. Разликата е била пренасочвана в отделна сметка. И човека преди да го хванат е забогатял прилично от тази малка разлика.
marc - специалист
Попрегледах само последните три страници на така наболялата тема напоследък.
Според мен намаленото напрежение в мрежата води до увеличени сметки.
За крушките няма да говоря.
Един прост пример: при ниско напрежение манджата ще се сготви за доста по дълго време, което повишава сметката.
Друг пример: пералнята за да премине от процес загряване в следващия процес пране ще загрява доста по дълго време и през това време ще се върти ел.мотора, и той по дълго време ще върти.
Резултат: повишена консумация.
Не съм правил някакви измервания, разсъждавам само, по принцип.
Е, може и да не съм прав, кажете вашето мнение.
world_explorer - специалист
Според мене по- ниското напрежение ще увеличи сметките а Защо именно:
1. при елекродвигателите основно (да се смята климатици) увеличава се плъзгането в двигателя а оттам и загубите в ел. двигателя - почва да грее. Почва да се върти с по- ниска скорост и се увеличават загубите на фреон м/у бутало и цилиндър- така наречените обемни загуби. Всичко това води до увеличение на разходите за ток.
2. при печките с активен товар- по-дълго време за приготвяне на "манджата" води до по-големи загуби от тенжеерата към атмосферата. Ако печката е в стаята няма проблеми-енергията отива за затопляне на стаята но това е отделен случай. Обикновенно готвенето е или на балкон (да не се вмирисва стаята) или с аспиратор (който всъщност изкарва топлият въздух навън по-дълго време) или се отваря някакъв прозорец пак за по- дълго време. Ето, че и тука отива повече енергия.

Ще добавя само, че неслучайно има минимално напрежениеви защити, които изключват контактора на ел. двигателите при намалено напрежение.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
marc написа:
Попрегледах само последните три страници на така наболялата тема напоследък.
Според мен намаленото напрежение в мрежата води до увеличени сметки.
За крушките няма да говоря.
Един прост пример: при ниско напрежение манджата ще се сготви за доста по дълго време, което повишава сметката.
Друг пример: пералнята за да премине от процес загряване в следващия процес пране ще загрява доста по дълго време и през това време ще се върти ел.мотора, и той по дълго време ще върти.
Резултат: повишена консумация.
Не съм правил някакви измервания, разсъждавам само, по принцип.
Е, може и да не съм прав, кажете вашето мнение.
По-старите постове не ги прави по-грешни, от по-новите.
Но ето ти един по нов, като не ти се четат стари :
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 22#p492622
Krass - майстор
Днес си поиграх и направих малко сметки. Трафо 110/20/10kV. Активна енергия за периода от 15ХI до 15ХII 2012г. и от 15ХII до 15I 2013г. За периода от 15ХII до 15I консумацията е увеличена с 34%. Мерено е на страна 10kV, само битови консуматори в град, а не селата.
lov - майстор
Ех мааму не познах не е НЛО ама пак от космоса дойде. :lol: Сега по всички новини основна тема и какви поражения е нанесъл. :?
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 40

Тема "По-ниското напрежение "върти ли" по бързо електромера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: