• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
shadow__01 написа:
База - колектор около .480
База - емитер около .560
А тези същите като обърнеш пипалата нищо ли не показва? Както при емитер-колектор. Ако е така почти сигурно са здрави.
:partyman:
shadow__01 - майстор
hidrazin написа:
А тези същите като обърнеш пипалата нищо ли не показва? Както при емитер-колектор. Ако е така почти сигурно са здрави.
Нищо не хваща на обърнати.
hidrazin - майстор
Тогава излиза че са здрави. Като нямаш осцилоскоп почваш да мериш наред - резистори, диоди, транзистори.
Още нещо - този спукания от "старост" транзистор и другия до него измери ли какво показват? За да се спука корпуса
трябва бая зор да е видял. Според теб е спукан от "незнайно какво". От извънземните. :lol: Виж по схемата как се
захранват и в какви вериги участват и провери задължително всички елементи покай тях. Та затова ти е схемата, а не както каза:
Доста е подобна, но схемата по какъв начин ще ми подскаже кое е изгоряло?
Те схемите хората ги правят само така, да не кажат че нищо не правят и да се намират на работа.
Ето ти методика за ремонт:
http://remsam1.com/remont_bp_kompa.php
shadow__01 - майстор
Вече взе да ми втръсва от всичко това. Къде ги има тези работещи за по 5-10 лева. Повече пари не мога да отделя.
sstefanov - майстор
:-D
(Като ми пееш, Пенке ле, кой ли ми те слуша)
hidrazin - майстор
shadow__01 написа:
Вече взе да ми втръсва от всичко това. Къде ги има тези работещи за по 5-10 лева. Повече пари не мога да отделя.
Мини покрай някой магазин за компове втора ръка или сервиз дето се занимават с ремонт на стари машини.
Ако не намериш, след Нова година ще ти пратя едно. Имам в една пристройка към 300броя. Поне половината работят.
Сега не ми се занимава с куриери, защото колата ми е на ремонт и не ми се драпа пеш до еконт.
Subsa - специалист
Ако намериш и махнеш диода, който пуска на 4ти пин напрежение, захранването няма да спира, но може да изгори. Прави теста през 2 лампи по 100W

hidrazin, няма проблем да измери усилването на транзисторите с голяма точност, за базовия ток дето пуска (100uA ли колко), и най-вече дали е здрав.

shadow Измери емитер(+)-колектор(-) на платката на драйверните транзистори, дали дава диодen prehod - 500-600mv

Какво трябва да стане накрая всъщност, че чета през пръсти малко и не разбрах. :roll:
shadow__01 - майстор
Subsa написа:
shadow Измери емитер(+)-колектор(-) на платката на драйверните транзистори, дали дава диодen prehod - 500-600mv
И аз вече се обърках. Кои транзистори имаш на предвид. Тези големите на радиатора или тези дето ги сменях?
Subsa - специалист
дето си сменил, имат обратни диоди, трябва да ти ги покаже
диодите са външни
shadow__01 - майстор
Subsa написа:
Ако съм разбрал правилно меря на включено в тока захранване на съответните точки отдолу нямам 500-600mv.
Между 8 и 11 вече няма напрежение, а между всеки от тях и минуса има 1.46V.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "ATX захранване поправка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: