• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stefan_gb - специалист
Неочаквах 4 кв. нула :-D но собственика така и неизмери напрежението на входяща клема на таблото на етажа със товар (примерно 5kW) и без товар, за да може да стане проблема по ясен :) Ако имаше желание щеше поне да повика елктротехник за да измери и огледа намясто!!! Общи приказки на пазара (а откога ти е проблема и откога си в тази куща ?)Не е ново строителство а чак след години излиза тази проблемна нула с сечение 4 кв. ??????
filmatoplo - майстор
Къщата е малък семеен хотел 12 годишна , имаше захранване с 10 кв мм кабел обаче БТК копа и го скъса .Сменихме го по спешност с 6 кв мм - после ИВН се излигавиха като вадиха електромерите вън от сградата и оставиха така нещата - освен така всеки от етажите направихме по 2 бани допълнително - натоварване с още по 6 киловата на фаза.Общо 14 бани има вече делено на 3 етажа .Предстоят още 3 .
stefan_gb - специалист
filmatoplo :shock: и след последния ти пост все още имаш ли въпроси ......
zz_stefanov - майстор
filmatoplo написа:
Къщата е малък семеен хотел 12 годишна , имаше захранване с 10 кв мм кабел обаче БТК копа и го скъса .Сменихме го по спешност с 6 кв мм - после ИВН се излигавиха като вадиха електромерите вън от сградата и оставиха така нещата - освен така всеки от етажите направихме по 2 бани допълнително - натоварване с още по 6 киловата на фаза.Общо 14 бани има вече делено на 3 етажа .Предстоят още 3 .
Хe :) , защо не каза до сега. Изписахме толкова много. Повикай някой да ти преоразмери инсталацията и да се пусне нов кабел (може да имаш нужда и от преоразмеряване на вътрешната инсталация), а на първо време провери тази претоварена нуличка, дали вече не се е разпуснала по някои от съединенията. Внимавайте, работете по нулата само при изключено захранване, много е опасно.
lubomirlz - специалист
"Бълха те ухапала" тя ще се запали горката нуличка , пък ти за едни лампи се притесняваш.
Малко по сериозно вземи си подсили нулата и провери връзките от захранващия кабел към различните етажи, те са най-натоварени.
Нищо чудно да имаш нагорели връзки.
Най - добре както каза колегата викни си майстор да преоразмери инсталацията да не стане някой сакатлък. а то освен бойлерите май ще се появи и някой друг климатик и други консуматори които ще бачкат заедно.
filmatoplo - майстор
Взимам си поука от вас благодаря .
Милен - майстор
Ами прави са си EVN, да няма да ти оправят бакиите.

Семеен хотел :lol: абе вие искате с въшки бизнес да правите.
Намери си лицензиран електропроектант който да ти изготви цялостен проект на сградата. Да не мислиш че само захранващия кабел ти е проблема, ами вътрешната инсталация която не е оразмерена за 14 бани и още незнам си какво по стаите? Даже се чудя как изобщо EVN са захранили сградата без одобрен и съгласуван с тях проект.
filmatoplo - майстор
То си е къща на вид ,за такава е правена. После баните се овеличиха това е - ама как се кърти за нови кабели - щото знам какви полагат по новите такива сгради :) .
zz_stefanov - майстор
То се мисли преди плочките. На собствения си апартамент (1967) ремонта започнах първо с подмяна на ел. инсталация и ВиК и пак имам резерви към направеното. Повикай специалист, той може и да намери решение без да се кърти много.
filmatoplo - майстор
Няма проблеми на етажа имам 4 бойлера с 4 кв мм кабел захранване .Само крушките много горяха и нагаряха фасонгите - ама го приписах на по големите ватове 75-100 .
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "горят ми крушките постоянно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: